Barcelonan 22-vuotias uruguaylaistoppari Ronald Araújo on pelaaja, jonka varaan seura on rakentamassa keskuspuolustuksensa tulevaisuutta.

Kehitettävää toki on edelleen, mutta Araújo on fyysisesti erittäin vahva, mutta pallokin pysyy topparikolossin jalassa mukavasti. Erinomainen kaksinkamppailija on myös todella vaarallinen hyökkäysalueen erikoistilanteissa.

Uruguayn maajoukkuemies saapui Blaugranaan vuonna 2018. Hänen sopimuksensa päättyy kesällä 2023. Talousvaikeudet aiheuttavat Barcelonalle harmaita hiuksia, koska nuoria huipputalentteja ryhmässä on useita. Seuran harmiksi Araújo on yksi niistä, joiden sopimus päättyy pian.

Päävalmentaja Xavi haluaa pitää nuoren keskuspuolustajan ja niin haluaa urheilutoimenjohtaja Mateu Alemany myös. Pelaaja itse on tiettävästi erittäin kiitollinen Barcelonalle, että se luotti häneen muinoin. Katalonialaisjätti kouli nuoresta puolustajasta nykytasolla esiintyvän huippulupauksen.

Araújon lojaalisuus on kuitenkin Sportin mukaan todellisessa testissä. Valioliigan suurseurat Liverpool ja Chelsea haluavat molemmat uruguaylaisen riveihinsä. Tarjouksia odotetaan saapuvaksi tosin vasta kesällä. Barcelonalla on siis vielä pieni etsikkoaika hioa sopivaa jatkopakettia topparille.

Alemany on tapaamassa Araújon edustajat lähteen mukaan hyvin pian. Uruguaylaisen uskotaan haluavan jäädä Barcelonaan, mutta hän tienaa todella vähän verrattuna moniin joukkuetovereihinsa. Valioliigan palkkapussi olisi silti varmasti jotain aivan muuta, mihin Barcelona juuri nyt kykenisi.