La Ligan viikonloppu huipentui odotettuun kärkipään taisteluun, kun sarjajohtaja Real Madrid sai vieraakseen toisen vahvan syyskauden pelanneen joukkueen Sevillan. Etenkin ottelun ensimmäisellä puoliajalla vauhti oli kova ja viihdearvo korkea.

Maalihanat aukesivat ottelussa jo 12. minuutilla, kun Sevilla sai kulmapotkun. Marcos Acuñan keskitys löysi rangaistusalueelta täysin vapaaksi unohdetun Rafa Mirin. Mirillä oli tilaa yli kaksi metriä, ja vaikka etäisyyttä maaliin olikin melko paljon, puski hän pallon verkkoon vaivattoman oloisesti.

Ensimmäisen puolituntisen aikana Sevilla sai pari loistopaikkaa lisämaaleihinkin. Dani Carvajalin virheen jälkeen Sevilla pääsi yrittämään maalintekoa monen miehen voimin, mutta Thibaut Courtois ja muu puolustus sai tehtyä tyhjiksi Rafa Mirin ja kumppanien aikeet. Puolen tunnin kohdalla Lucas Ocamposin komea kaukolaukaus puolestaan kumahti ylähirteen.

Kun Sevilla ei paikoissaan onnistunut, nousi Real Madrid vaivihkaa tasoihin. Sevilla-vahti Bono haparoi pahemman kerran Eder Militãon kaukolaukauksen kanssa ja torjui pallon vain tolppaan. Siitä se kimmahti maalin edustalle. Paikalle ehti ensimmäisenä Karim Benzema, joka lakaisi helposti tasoituksen 1-1:een ja antoi tutun lentokonetuuletuksensa liidellä.

Jos oli ensimmäisellä puoliajalla peli hyvin hyökkäysvoittoista ja maalipaikkoja sateli, olivat puolustuslinjat toisella jaksolla hieman tiiviimpiä. Ensimmäisellä puoliajalla maalintekoyrityksiä tilastoitiin yhteensä 15 (8-7) ja laukauksia kohti maalia seitsemän (3-4). Toisen puoliskon saldot olivat kymmenen (6-4) ja kolme (1-2).

Montaa paikkaa ei kuitenkaan tarvita, kunhan ne harvat käyttää hyvin. 87. minuutilla räjähti. Muutoin pimennossa ollut Vinicius otti laidalla pallon fiksusti rinnallaan haltuun, lähti etenemään kohti keskustaa ja pamautti 19 metristä huiman golazon takaylänurkkaan. Vinicius otti maalistaan tuuletuksissaan kaiken irti, ja täysin syystä. Upea yksilösuoritus nuorelta brasilialaiselta.

Real Madridin hyökkäystehot tällä kaudella ovat olleet melko pitkälti Karim Benzeman ja Viniciuksen varassa, mutta eipä Euroopan TOP 5 -liigoista löydykään toista yhtä tehokasta duoa muualta kuin Bayern Münchenistä.

Vielä lisäajan kolmannella minuutilla Sevilla oli lähellä nousta tasoihin. Thomas Delaney nousi kulmapotkutilanteessa korkeimmalle, mutta Thibaut Courtois otti pelin neljännen torjuntansa, todellisen gamesaverin. Paluupallo tipahti ylös nousseen maalivahti Bonon jalkoihin, mutta hän ei onnistunut sitä verkkoon sutimaan. Sevilla dominoi ottelua etenkin ensimmäisellä kolmanneksella, mutta sen jälkeen peli tasoittui. Sevillan tehottomuuden ja Courtois’n torjuntojen ansiosta kaikki pisteet jäivät kotijoukkue Real Madridille lopulta maalein 2-1.