La Ligan sunnuntain ensimmäisessä ottelussa kohtasivat Real Betis ja sarjajumbo Levante. Vierasjoukkue Levante siirtyi johtoon jo 7. minuutilla ja piti johtoasemastaan kiinni yli puolen ottelun ajan. Maalin viimeisteli päällään saksalaistoppari Shkodran Mustafi, jolle maali oli ensimmäinen Levanten paidassa ja ensimmäinen La Ligassa sitten marraskuun 2015, jolloin hän edusti vielä Valenciaa. Kaikkiaan Mustafi on tehnyt La Ligassa nyt seitsemän maalia, mutta vuosina 2016-2021 hän pelasi Arsenalissa.

Levanten toiveet kauden avausvoitosta saivat kuitenkin haihtua toisella puoliajalla, kun Real Betis nousi rinnalle ja ohi. Lopputulokseksi naulattiin 3-1, 28-vuotiaan Juanmin tehtyä kaikki joukkueensa maalit. Kaksi ensimmäistä maaliaan Juanmi teki Willian Josén syötöistä ja viimeisen 78. minuutilla Nabil Fekirin passista. Juanmin kolmas maali hylättiin aluksi paitsiona, mutta hyväksyttiin VAR-tarkistuksen jälkeen.

Juanmille kolme tehtyä maalia merkitsi ammattilaisuran ensimmäistä hattutemppua. Peli oli Juanmille uran 295:s virallinen ottelu, ja ensimmäinen kolmen maalin peli.

Yhden kauden maaliennätyksen pitäisi olla hyvin Juanmin haarukassa, sillä hän on tehnyt tällä kaudella yhteensä kymmenen maalia 16 pelissä (kahdeksan La Ligassa, kolme Eurooppa-liigassa). Tähän mennessä tehokkain kausi on ollut kausi 2016-2017, jolloin Juanmi teki Real Sociedadille 11 maalia La Ligassa ja neljä Copa del Reyssä. Real Betisin ja Real Sociedadin lisäksi hän on edustanut urallaan Málagaa, Racing Santanderia ja Southamptonia.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
BET 3-1 LEV (FT) - Primer hat-trick en la carrera profesional de Juanmi (en 295 partidos oficiales). El Levante (23 partidos seguidos sin ganar) se queda a uno de igualar el récord histórico de La Liga (en manos del Sporting desde febrero de 1998).

Pedro Martin

@pedritonumeros
Temporadas más goleadoras de Juanmi:
15 en 2016-17 (con la Real)
10 en 2021-22 (con el Betis)

Jos oli Juanmilla syytä juhlaan, niin samoin oli Betis-valmentaja Manuel Pellegrinillä. Ottelu oli nimittäin Pellegrinin 500:s virallinen ottelu espanjalaiseuran valmentajana. Yli puolet peleistä on kertynyt Villarrealissa, mutta lisäksi argentiinalainen on valmentanut Real Madridia, Málagaa ja kesästä 2020 lähtien Real Betisiä. 68-vuotias chileläinen muistetaan myös kauden 2013-2014 valioliigamestarin Manchester Cityn valmentajana.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Pellegrini llega a los 500 partidos en el fútbol:
259 Villarreal
48 Madrid
130 Málaga
63 Betis

La cuenta empezó en un Odense-Villarreal (de Intertoto) disputado el 2 de julio de 2004.

Vierasjoukkue Levantelle tappio merkitsi synkän korpivaelluksen jatkumista. Levante ei ole voittanut ainuttakaan kauden 15 ottelustaan. Viimeksi jokin La Ligan joukkue on ollut 15 kierroksen jälkeen voitoitta kaudella 1997-1998, kun Sportin Gijón starttasi yhtä vaisusti.

Sporting Gijónin nimissä on myös La Ligan surullinen ennätys, 24 peräkkäistä voitotonta peliä kausien 1997-1998 aikana. Mikäli Levante ei voita seuraavaakaan otteluaan, sivuaa se Gijónin ennätystä. Kahdessa seuraavassa sarjapelissään Levante kohtaa ensin Osasunan kotonaan (5.12.) ja sitten Espanyolin vieraissa (11.12.).

Vaikka voitot antavatkin odottaa itseään, on Levante raapinut sentään seitsemän tasapelipistettä. Niinpä putoamisviivan yläpuolellekin on matkaa edelleen ainoastaan viisi pistettä.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Equipos que empezaron una Liga de Primera con 15 partidos sin ganar:
Mallorca 1983-84
CD Logroñés 1994-95
Sporting 1997-98
Levante 2021-22

Pedro Martin

@pedritonumeros
Equipos que encadenaron más partidos sin ganar en Primera:
24 Sporting entre 1997 y 1998
23 Levante en 2021