La Ligan sunnuntain ensimmäisessä ottelussa kohtasivat Real Betis ja sarjajumbo Levante. Vierasjoukkue Levante siirtyi johtoon jo 7. minuutilla ja piti johtoasemastaan kiinni yli puolen ottelun ajan. Maalin viimeisteli päällään saksalaistoppari Shkodran Mustafi, jolle maali oli ensimmäinen Levanten paidassa ja ensimmäinen La Ligassa sitten marraskuun 2015, jolloin hän edusti vielä Valenciaa. Kaikkiaan Mustafi on tehnyt La Ligassa nyt seitsemän maalia, mutta vuosina 2016-2021 hän pelasi Arsenalissa.

Levanten toiveet kauden avausvoitosta saivat kuitenkin haihtua toisella puoliajalla, kun Real Betis nousi rinnalle ja ohi. Lopputulokseksi naulattiin 3-1, 28-vuotiaan Juanmin tehtyä kaikki joukkueensa maalit. Kaksi ensimmäistä maaliaan Juanmi teki Willian Josén syötöistä ja viimeisen 78. minuutilla Nabil Fekirin passista. Juanmin kolmas maali hylättiin aluksi paitsiona, mutta hyväksyttiin VAR-tarkistuksen jälkeen.

Juanmille kolme tehtyä maalia merkitsi ammattilaisuran ensimmäistä hattutemppua. Peli oli Juanmille uran 295:s virallinen ottelu, ja ensimmäinen kolmen maalin peli.

Yhden kauden maaliennätyksen pitäisi olla hyvin Juanmin haarukassa, sillä hän on tehnyt tällä kaudella yhteensä kymmenen maalia 16 pelissä (kahdeksan La Ligassa, kolme Eurooppa-liigassa). Tähän mennessä tehokkain kausi on ollut kausi 2016-2017, jolloin Juanmi teki Real Sociedadille 11 maalia La Ligassa ja neljä Copa del Reyssä. Real Betisin ja Real Sociedadin lisäksi hän on edustanut urallaan Málagaa, Racing Santanderia ja Southamptonia.

Jos oli Juanmilla syytä juhlaan, niin samoin oli Betis-valmentaja Manuel Pellegrinillä. Ottelu oli nimittäin Pellegrinin 500:s virallinen ottelu espanjalaiseuran valmentajana. Yli puolet peleistä on kertynyt Villarrealissa, mutta lisäksi argentiinalainen on valmentanut Real Madridia, Málagaa ja kesästä 2020 lähtien Real Betisiä. 68-vuotias chileläinen muistetaan myös kauden 2013-2014 valioliigamestarin Manchester Cityn valmentajana.

Vierasjoukkue Levantelle tappio merkitsi synkän korpivaelluksen jatkumista. Levante ei ole voittanut ainuttakaan kauden 15 ottelustaan. Viimeksi jokin La Ligan joukkue on ollut 15 kierroksen jälkeen voitoitta kaudella 1997-1998, kun Sportin Gijón starttasi yhtä vaisusti.

Sporting Gijónin nimissä on myös La Ligan surullinen ennätys, 24 peräkkäistä voitotonta peliä kausien 1997-1998 aikana. Mikäli Levante ei voita seuraavaakaan otteluaan, sivuaa se Gijónin ennätystä. Kahdessa seuraavassa sarjapelissään Levante kohtaa ensin Osasunan kotonaan (5.12.) ja sitten Espanyolin vieraissa (11.12.).

Vaikka voitot antavatkin odottaa itseään, on Levante raapinut sentään seitsemän tasapelipistettä. Niinpä putoamisviivan yläpuolellekin on matkaa edelleen ainoastaan viisi pistettä.