Real Betis varmisti jatkopaikkansa Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. Se voitti torstai-iltana kotonaan Estadio Benito Villamarínin nurmella unkarilaisen Ferencvárosin lukemin 2-0.

Lohkovaihetta on jäljellä vielä yksi kierros. Betis matkustaa Skotlantiin Celticin vieraaksi. Tuosta oli lähellä kehkeytyä hurja taistelu, koska Glasgown joukkue johti vieraissa Bayer Leverkusenia vastaan 2-1, kun kamppailua oli jäljellä kymmenisen minuuttia.

Celtic kuitenkin romahti ja Lukas Hradeckýn edustama Leverkusen kiri aina 3-2-voittoon asti. Tällä tavoin Betisin ja Celticin välinen piste-ero venähti neljään ennen viimeistä kierrosta.

Manuel Pellegrinin luotsaama Los Verdiblancos oli torstaina unkarilaisvieraitaan edellä, mutta myös Ferencváros pääsi paikoille. Betis ei missään tapauksessa pelannut parasta peliään omalla puolustuskolmenneksellaan ja menetti palloja vaarallisilla sektoreilla ylempänä kenttää.

Kotijoukkue oli silti hallitseva ja ansaitsi voittonsa. Takuumiehenä hääri nopeajalkainen Héctor Bellerín, joka on lainalla Valioliigan Arsenalista. Sunnuntain Elche-pelissä Bellerín lensi suoralla punaisella kortilla ulos, mutta tällä kertaa hän loi jatkuvaa uhkaa unkarilaisten puolustukselle.

Laitapakki oli järjestelemässä niin Cristian Tellon avausmaalia kuin Sergio Canalesin 2-0-osumaa. Ensimmäisessä Bellerín kirmasi oikeaa laitaansa ja ehti laittamaan matalan pallon maalille päätyrajan tuntumasta. Tellolla oli helppo työ viimeistellä.

Canalesin maalissa kunniaa ei suuremmin voine jakaa kuin maalintekijälle itselleen. 30-vuotias keskikenttäpelaaja ampui uskomattoman kudin noin 25 metristä takakulmaan.

Näillä näkymin Bellerínillä on edessään paluu Lontooseen kesällä, mutta niin pelaaja kuin seura haluaisivat tiettävästi yhteistyötään jatkaa pysyvällä sopimuksella. Espanjalaisen sopimus Arsenalin kanssa ulottuu kesään 2023.

Héctor Bellerín ja Real Betis jatkavat matkaansa Eurooppa-liigassa. Getty Images.