Barcelonan uusi päävalmentaja Xavi on alkanut tehdä päätöksiä vastuuseen päästyään. Xavi määritteli ensin joukkueelle tiukat kurinpitolinjaukset ja käyttäytymissäännöt. Pelaajahankintoihinkin Xavi pääsee vaikuttamaan, ja tiettävästi hän etsii joukkueeseen ainakin laitahyökkääjää, ja luultavasti kärkimiestäkin.

Lokakuun alussa Barcelonan nyttemmin jo pestinsä jättänyt tekninen sihteeri Ramon Planes alkoi kartoittaa mahdollisuutta hankkia joukkueeseen Manchester Unitedin keskikenttäpelaaja Donny Van de Beek. Barcelona havitteli hollantilaista jo hänen pelatessaan Ajaxissa. Jo silloin Barca kävi keskusteluja Van de Beekin agenttien kanssa, mutta United onnistui kuitenkin hankkimaan pelaajan.

Nyt Planes otti yhteyttä Van de Beekiin, tiedusteli tämän viihtymisestä Manchesterissa ja mahdollisesta kiinnostuksesta Barcelonaan siirtymistä kohtaan. Sportin mukaan mahdollisuus kuulosti Van de Beekistä kiinnostavalta, sillä Unitedissa peliaika on ollut epäsäännöllistä. Valmentajanvaihdoksen myötä Van de Beek -teema siirrettiin Xavin pöydälle. Xavi kuitenkin sanoi ajatukselle ei, sillä hän ei etsi joukkueeseen keskikentän keskustan pelaajia.

Xavin päätös oli samalla luottamuslause Barcelonan nykyisille keskikenttäpelaajille. Sergio Busquets, Frenkie de Jong ja nuoremmat Nico González, Gavi ja Riqui Puig tulevat mitä todennäköisimmin saamaan vastuuta Xavilta jatkossakin.