Barcelonan keskikenttäpelaaja Pedri on voittanut vuoden 2021 Golden Boy -palkinnon, jota jakaa italialaislehti Tuttosport. Palkinnon saa vuoden paras alle 21-vuotias pelaaja, ja voitto meni Pedrille, vaikka hän täyttää ensi torstaina vasta 19 vuotta.

Pedri vastaanottaa palkintonsa Torinossa 13. joulukuuta.

Tällä kaudella Pedri on kärsinyt loukkaantumisista, mutta viime kaudella huikeita olivat paitsi peliesitykset niin ennen kaikkea pelimäärät. Pedri oli viime kaudella Barcelonan eniten pelannut pelaaja 52 pelaamallaan ottelulla. Hän ylsikin 50 virallisen pelatun ottelun rajapyykkiin seurahistorian toiseksi nuorimpana Bojan Krkicin jälkeen.

Kun Pedri nousi kauden aikana myös Espanjan A-maajoukkueeseen ja pelasi sekä EM-kisoissa että Tokion olympialaisissa, tuli hänen koko viime kauden ottelumääräkseen yhteensä 73. Yksikään toinen eurooppalaisjoukkueen pelaaja ei pelannut kauden aikana enemmän otteluita.

Pedri on toinen Barcelonan pelaaja, joka voitti Golden Boyn, eikä ensimmäinen voisi olla yhtään parempi esikuva. Hän oli nimittäin Lionel Messi, joka voitti palkinnon vuonna 2005. Ensimmäisen Golden Boyn voitti vuonna 2003 Rafael van der Vaart. Jokseenkin kaikki Golden Boyn voittajat ovat tehneet tai ovat tekemässä erittäin komeaa pelaajauraa. Viime vuonna palkinnon sai Borussia Dortmundin Erling Braut Håland.

FC Barcelona

@FCBarcelona_es
🏆 Pedri gana el Golden Boy 2021

¡Enhorabuena, @Pedri!

#DreamTeen