Barcelona haluaa edelleen purkaa Samuel Umtitin sopimuksen, kertoo Sport.

Lehden mukaan Barcelona pitää sitä hyvänä vaihtoehtona, sillä osapuolet eivät päässeet yhteisymmärrykseen palkanpudotusneuvotteluissa.

Barcelona yrittää saada Umititin ymmärtämään, että sopimuksen purkaminen olisi myös pelaajalle paras vaihtoehto, sillä kyseessä on 28-vuotias pelaaja, jolla pitäisi olla vielä useita vuosia jäljellä huipputasolla. Umtiti voisi sopimuksen purkamisen myötä siirtyä vapaasti toiseen seuraan ilman siirtosummaa. Barcelonan mielestä siirto muihin maisemiin antaisi Umtitille uuden alun urallaan.

Umtitin palkka on korkea, eikä hän kuulu Sportin mukaan Xavinkaan suunnitelmiin. Ronald Koeman ei antanut Umtitille minuuttiakaan peliaikaa alkukaudella. Barcelona yritti purkaa Umtitin sopimuksen jo kesällä, mutta silloinkaan osapuolet eivät päässeet yhteisymmärrykseen siitä. Barcelona ei haluaisi taloustilanteensa vuoksi maksaa Umtitille sopimuksen purkamisesta seuraavaa erorahaa.

Umtitin nykyinen sopimus Barcelonan kanssa päättyy kesällä 2023. Toppari ei ole kuulunut Barcelonan suunnitelmiin pitkään aikaan. Umtiti on ollut jatkuvasti loukkaantuneena polvivaivojensa vuoksi, jotka juontavat juurensa kesään 2018, jolloin Umtiti pelasi MM-lopputurnauksessa voittaen maailmanmestaruuden polvivammasta huolimatta. Polvea ei leikattu missään vaiheessa.

Sport muistutti Umtitin pelanneen edellisen kolmen ja puolen kauden aikana yhteensä samanlaisen verran minuutteja kuin kaudella 2017-18.