Ei ole mitenkään tavatonta, että valmentaja haluaa uuden pestin saadessaan joukkueeseensa itselleen tuttuja pelaajia jostain aiemmasta joukkueestaan. Barcelonan uuden valmentajan Xavin ainoa aiempi valmennustyö on kuitenkin ollut qatarilaisessa Al-Saddissa, joka ei yltäne tasoltaan Euroopan huippuseurojen rinnalle – tai edes ihan lähelle niitä. Toki joukkueessa pelaavat muun muassa Valioliigasta tutut Santi Cazorla ja André Ayew.

Nyt Sport kirjoittaa, että Xavinkin mielessä on tuoda Barcelonaan entinen suojattinsa Al-Saddista. Tuo pelaaja ei kuitenkaan ole Cazorla eikä Ayew, vaan algerialainen kärkimies Baghdad Bounedjah.

Sergio Agüeron huhutaan joutuvan lopettamaan uransa sydänvaivojen vuoksi, ja Ousmane Dembélé ja Ansu Fati ovat kärsineet useista loukkaantumisista. Xavi haluaa vahvistaa joukkueen hyökkäyskalustoa, mutta tiedostaa seuran hankalan taloustilanteen. Siksi Bounedjah saattaisi olla palapeliin sopiva palanen, jo tammikuun siirtoikkunassa.

Keskiviikkona 30 vuotta täyttävä Bounedjah on pelannut Al-Saddissa vuodesta 2015 lähtien, ja on voittanut tänä aikana useita maalikuninkuuksia. Qatarin liigan maalikuninkuudet hän voitti kausilla 2018-2019 (39 maalia 22 pelissä) ja 2020-2021 (21 maalia 19 pelissä). Lisäksi hän oli Aasian Mestarien liigan maalikuningas vuonna 2018 ja seurajoukkueiden MM-turnauksen maaliykkönen vuonna 2019. Tällä kaudella Bounedjah on tehnyt 705 peliminuutissa 11 maalia ja antanut kolme maalisyöttöä (9 ottelua).

184-senttinen Bounedjah on myös Algerian maajoukkueen luottopelaajia. Vuonna 2018 hänet valittiin Algerian vuodeksi pelaajaksi. Uran varrella on siis annettuna kovia näyttöjä, mutta toistaiseksi Bounedjah on pelannut vain Algerian, Tunisian ja Qatarin pääsarjoissa. Jos huhuttu siirto toteutuisi, nähtäväksi jäisi, miten Bounedjahin vauhti riittäisi La Ligaan. Sopimusta Al-Saddin kanssa Bounedjahilla on vuoteen 2024 saakka.

Lähde: Sport