Marraskuun maaottelutaukoa sarjakärjessä viettänyt Real Sociedad sai sunnuntain myöhäisottelussa vieraakseen Valencian. Tasaisessa ottelussa olivat maalipaikat todella kortilla, mutta tuomarilla riitti etenkin pelin lopussa töitä.

Ottelun puhuttainen tilanne nähtiin 77. minuutilla. Valencian Daniel Wass tuuppasi Real Sociedadin toppari Aritz Elustondoa takaapäin kotijoukkueen kenttäpuoliskolla. Wass sai tilanteesta keltaisen kortin, mutta olennaisempaa oli se, kuinka Elustondo reagoi.

Maassa maannut Elustondo yritti potkaista Wassia napit edellä polviin, muttei onneksi aivan osunut. Tuomari seurasi kuitenkin tilannetta tarkasti lähietäisyydeltä ja antoi pelkästä yrityksestä Elustondolle suoran punaisen kortin.

Elustondo tulistui tuomiosta täysin, ja lähti pahasti hiiltyneenä kohti kentän reunaa. Hän pyrki vielä sivurajallakin jonkun – ehkä neljännen erotuomarin kimppuun – mutta Real Sociedadin valmennusjohto hoputti topparia koppiin. Matkallaan Elustondo taisi potkaista vielä vesipulloa tai jotain.

Elustondon ulosajon jälkeen tunteet olivat kuumat myös kentälle jääneillä pelaajilla. Sekä Valencian että Real Sociedadin pelaajat hakemalla hakivat kontakteja ja tekivät pieniä koiruuksia. Yksi ihan kunnon torikokouskin Real Sociedadin maalilla nähtiin. Kuvaavaa on, että Elustondon punaisen kortin jälkeen pelatuissa vajaassa 20 minuutissa tuomari nosti peräti kahdeksan keltaista korttia. Peli pysyi vain vaivoin näpeissä. Kaikkiaan koko otteluissa jaettiin 11 varoitusta ja yksi punainen kortti. Kaikki varoitukset nähtiin toisella puoliajalla.

Niin, maaleja ei lopulta nähty, ja laukauksia kohti maaliakin vain neljä (Real Sociedad 1, Valencia 3). Real Sociedadin tappioton putki kaikissa kilpailuissa on nyt 17 ottelun mittainen, mutta La Ligan kärkipaikan se sai 0-0-tasapelin jälkeen luovuttaa tänä viikonloppuna Real Madridille.

Elustondon pelikielto on Real Sociedadille joka tapauksessa paha takaisku, sillä hän on muodostanut yhdessä ranskalaisen Robin Le Normandin kanssa yhden La Ligan alkukauden parhaista topparipareista. Le Normand palkittiin ennen ottelua La Ligan lokakuun parhaana pelaajana.