Real Madrid palasi jälleen ainakin hetkeksi La Ligan kärkipaikalle, kun se haki Granadasta selkeän 4-1-vierasvoiton. Sarjajohto on tosin uhattuna vielä sunnuntai-iltana, kun ennen tätä päivää toisena ollut Real Sociedad taistelee pisteistä Valenciaa vastaan.

Real Madrid oli ottelussa alusta lähtien kuskin paikalla. Se piti avausjaksolla palloa 64-prosenttisesti ja voitti laukaukset kohti maalia 5-1. Mikä olennaisinta, tauolle mentiin Madridin 2-1-johdossa.

Ensimmäisen maalin viimeisteli 19. minuutilla Marco Asensio sen jälkeen, kun Granadan puolustus oli menettänyt pallon helponlaisesti ja Toni Kroos lähetti Asension nokikkain maalivahdin kanssa. Luis Maximiano sai vähän kättään väliin, mutta ei onnistunut estämään palloa sujahtamasta verkkoon.

0-2-maali nähtiin kuusi minuuttia myöhemmin. Real Madrid pelasi näppärän kulmapotkukuvion, ja lopulta toppari Nacho siirsi maalin edustalta Kroosin matalan poikittaissyötön yläriman kautta verkkoon.

Granadan toivonkipinä sai eloa 34. minuutilla, kun Luis Suárez teki joukkueelleen 1-2-kavennusmaalin. Granada prässäsi useamman pelaajan voimin pallon pois Viniciukselta, ja kolumbialaishyökkääjä laukoi tulisesti paristakymmenestä metristä. Veto otti pienen kimmokkeen Nachosta, ja painui vastustamattomasti ohi Thibaut Courtois’n.

Ratkaisun makua alkoi olla ilmassa viimeistään 56. minuutilla, kun vahvasti pelissä esillä ollut Vinicius siirsi pallon tyhjään verkkoon. 3-1-johtomaalia edelsi nopea pallonsiirtely, jossa viimeisen syötön maalintekijälle tarjosi kokenut Luka Modric. Vinicius on tehnyt nyt tällä kaudella jo enemmän maaleja (8) kuin kolmella aiemmalla La Liga -kaudellaan yhteensä (7).

Vinicius, Karim Benzema ja keskikentän kolmikko Kroos, Modric ja Casemiro aiheuttivat syöttökuvioillaan jatkuvia vaikeuksia Granadalle ja reilun tunnin pelin jälkeen isäntien hermokontrolli alkoi pettää. Kun Vinicius oli nousta 67. minuutilla päätyrajan tuntumasta rangaistusalueelle, suoritti Monchu sen verran railakkaan ja ruman taklauksen, että tuomarilla oli helppo päätös kaivaa punainen kortti taskustaan. Onnekseen Vinicius ei loukkaantunut tilanteessa.

Vain pari minuuttia Monchun ulosajon jälkeen Granadan pöytäkirjasarakkeeseen merkattiin toinenkin punainen kortti. Kenttäkoostumuksiin se ei tosin vaikuttanut, sillä lappu nousi joukkueen valmentajalle Robert Morenolle.

Vaikka tunteet kävivät edelleen lämpiminä ja etenin Vinicius vaikutti olevan merkattu mies, ei varoituksia enää Granadalle noussut. Sen sijaan Real Madrid teki 76. minuutilla vielä yhden maalin. Nyt maalisyötön kirjautti tililleen Casemiro, joten syöttöpisteen saivat kaikki Real Madridin keskikentän konkarit. Maalin teki ylhäälle noussut laitapuolustaja Ferland Mendy.

Real Madrid laukoi kaikkiaan kymmenen kertaa kohti Granadan maalia (isäntien kolmea vastaan), joten selkeä voitto oli erittäin hyvin ansaittu. Voitto oli Real Madridille joukkueiden keskinäisissä otteluissa jo kolmastoista perättäinen (maaliero 44-7), joten se on ollut erittäin dominoiva Granadaa vastaan. Viimeksi Granada sai Real Madridilta pisteitä 2.2.2013, kun Granada voitti sen 1-0 Cristiano Ronaldon omalla maalilla, laukomatta itse kertaakaan kohti maalia.