Zinédine Zidane poistui Real Madridin päävalmentajan paikalta viime kauden jälkeen.

Zidanen päätös ei tullut suinkaan yllätyksenä, sillä madridilaismedia osasi aavistaa sen jo viime talvena. Real Madridin viime kausi ei ollut menestyksekäs ja se oli tiettävästi osasyy Zidanen päätökseen.

David Bettoni toimi Zidanen apuvalmentajana Real Madridissa.

Bettoni ryhtyi viime kauden jälkeen päävalmentajaksi ja odottaa ensimmäistä päävalmentajan pestiään.

RMC haastatteli Bettonia, joka kertoi hieman enemmän Zidanesta.

– Viime kauden lopussa Zidane ilmoitti minulle haluavansa astua sivuun. Hän sanoi minulle, että minun pitäisi ryhtyä päävalmentajaksi, koska olen valmis siihen ja pelaajat tietävät sen. Päätin aloittaa urani päävalmentajana. Olen valmis valmentamaan pääsarjaseuraa esimerkiksi Ligue 1:ssä. Olen avoin kaikille sarjoille, mutta olen ranskalainen ja tunnen todella hyvin Ranskan pääsarjan, Bettoni totesi RMC:lle.

– Puhuimme paljon itse pelistä. Muun muassa siitä, miten puramme prässin pallon kanssa ja miten organisoimme joukkueen. Muistan hyvin sen, miten Zidane sanoi, että jokaisessa harjoituksessa on oltava mukana hieman mukavuutta ja hauskuutta. Zidane kertoi myös toivovansa, että pelaajat haluaisivat aina palata ilomielin harjoituksiin päästyään kotiin. Muistan nuo sanat hyvin.

Zidane on tiettävästi kiinnostunut Ranskan A-maajoukkueen päävalmentajan paikasta. Pestin on määrä vapautua vuoden kuluttua, kun Didier Deschampsin pesti päättyy.

– Zidane ei ole persoona, joka puhuisi paljon medioiden kanssa. Zidane on sellainen. Ei hän vedä mitään roolia, vaan hän on tuollainen persoona. Zidane valmistautui huomattavasti valmentajan ammattiin oltuaan huippupelaaja ja päästyään huippuvalmentajien alaisuuteen. Zidane teki päätöksiä jalkapallotietämyksensä perusteella. Taktiikat hän jätti valmennusryhmälle ja pelaajille.

Lähde: AS