Juanfran pelasi Atléticossa vuodet 2011-19.

Laitapuolustaja oli siten osana historian parasta Atléticoa voittaen La Ligan, Copan, Supercopan, kahdesti Eurooppa-liigan ja niin ikään kahdesti UEFA Super Cupin.

Brasilialaisen São Paulon riveissä pelaajauransa lopettanut Juanfran käväisi Marcan haastattelussa puhumassa omasta ajastaan Atléticossa, Antoine Griezmannista ja tulevaisuudestaan.

Espanjalaiselta kysyttiin, onko Diego Simeonen aikakauden ensimmäinen Atlético erilainen verrattuna nykypäivän joukkueeseen. Juanfranilla on siihen selvä mielipide.

– Se oli ihan kuin toinen maailma. Meillä pelaajilla on totta kai tavoitteita, mutta et osannut odottaa, miten paljon asiat muuttuvat muutamassa vuodessa. Keskityt nykyhetkeen. Saavuin Atléticoon tietäen, että minun on muutettava menneisyyttäni, koska olin pelannut Real Madridissa. Annoin kaikkeni, vaikka aluksi minulla olikin vaikeaa, mutta olin valmis, kun valmentaja antoi minulle mahdollisuuden. En ollut pelannut vuoteen ja minulle tarjottiin mahdollisuutta lähteä, mutta halusin onnistua Atléticossa ja nousta tärkeäksi pelaajaksi. Halusin onnistua ja saavutin sen uhrauksilla. Kannattajat pitivät siitä. Atlético on täysin erilainen seura kuin silloin.

Atléticon kannattajat pettyivät pahemman kerran, kun Griezmann jätti seuran kesällä 2019 siirryttyään Barcelonaan. Griezmann palasi kahden vuoden jälkeen Atléticoon. Juanfran ymmärtää, miksi kannattajat eivät ole ottaneet Griezmannia takaisin lämpimin mielin.

– Voin ymmärtää sen, koska kannattajat rakastivat Griezmannia ja hän lähti Barcelonaan. Kannattajat pettyivät ja suuttuivat. Kannattajat ovat kuitenkin osoittaneet, että he kunnioittavat kaikkensa antavia pelaajia ja Griezmann antaa kaikkensa. Griezmann haluaa voittaa kannattajat, valmentajan ja joukkuetoverit puolelleen. Hän onnistuu siinä työnteon seurauksena. Hänen ja kannattajien huonot välit ovat muuttumassa parempaan päin. Olen vakuuttunut siitä, että Griezmann onnistuu Atléticossa.

Juanfran on julkisesti todennut unelmoivansa Atléticon urheilutoimenjohtajan pestistä. Atléticon nykyinen urheilutoimenjohtaja Andrea Berta ei kuitenkaan joudu pelkäämään työpaikkansa puolesta.

– Andrean ei pidä olla huolissaan työpaikastaan. Hän on osoittanut tekevänsä hyvää työtä. Saan mahdollisuuteni jossain vaiheessa, eikä minulla ole mitään kiirettä sen suhteen, koska lopetin juuri ammattilaisurani. Pelaan vielä amatööritasolla, koska jalkapallo ja perhe ovat minulle tärkeintä maailmassa. Minun on käytävä koulutuksissa. Olen kokenut pelaaja, mutta minun on kasvettava ja opittava lisää ja mentävä pienin askelin kohti tavoitettani, eli Atléticon urheilutoimenjohtajan pestiä. Se on ykköstavoitteeni, mutta sitä ennen minun on tehtävä paljon töitä.

Lähde: MARCA