Uruguayn A-maajoukkue on pelannut huonon syksyn.

El Maestro Tabárezin miehistö on hävinnyt kolme peräkkäistä MM-karsintaottelua ja on karsintalohkossa vasta kuudentena, eli tällä hetkellä ulkona MM-lopputurnauksesta.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä Argentiina voitti Uruguayn Ángel Di Marían maalilla 1-0.

Atléticon ja Uruguayn avainpelaaja Josema Giménez käväisi ennen ottelua AS:n haastattelussa.

Uruguayn A-maajoukkueen pelaajat ovat saaneet huomattavaa kritiikkiä syksyn peliesityksistään. Giménez ymmärtää kritiikin.

– Tietenkin ymmärrän kritiikit. Ihmiset saavat kertoa mielipiteensä. Tämä on urheilulaji, jossa paineet ovat jatkuvasti läsnä ja se on hienoa. Kun puet maajoukkueen pelipaidan, ovat paineet suuret. Kritiikit ovat normaaleja. Kaikilla on omat mielipiteensä ja jos saamamme kritiikki on rakentavaa, otamme siitä kopin ja yritämme parantaa. Tiedämme, millaista on edustaa maajoukkuetta ja olla saavuttamatta tavoitteita. Kaikki tuntevat Uruguayn A-maajoukkuehistorian ja jos emme pelaa sen vaatimalla tasolla, saamme kritiikkiä. Meidän on kunnioitettava kannattajien mielipiteitä.

MM-lopputurnauksesta ulos jääminen olisi Uruguaylle luonnollisesti valtava pettymys, sillä siinä tapauksessa Luis Suárezin, Edinson Cavanin ja Diego Godínin kaltaiset legendat eivät enää kykenisi osallistumaan MM-kisoihin. Kolmikon odotetaan lopettavan uransa maajoukkueessa Qatarin MM-lopputurnauksen jälkeen.

– Totta puhuen meillä on todella hyvä ja tärkeä joukkue. Meillä on hyvin laadukkaita pelaajia ja sen vuoksi meidän on jatkettava kehittymistä ja se ottaa aikansa. Mukana on useita uusia pelaajia, jotka ovat vasta hiljattain saapuneet maajoukkueeseen. Kaikilla on sama tavoite, eli viedä Uruguay MM-kisoihin. Katsotaan, kykenemmekö siihen, menemmekö kisoihin jatkokarsintojen kautta vai jäämmekö ulos. Se riippuu täysin meistä, Giménez totesi.

Lähde: AS