Víctor Font kilpaili Joan Laportan kanssa Barcelonan puheenjohtajan paikasta viime talvena.

Maaliskuussa Barcelonan puheenjohtajaksi noussut Laporta nimesi Xavin maanantaina joukkueen uudeksi päävalmentajaksi.

Xavi kuului vahvasti Fontin vaaliprojektiin. Font mainosti projektiaan Xavilla ja lupasi tuoda hänet edustusjoukkueen päävalmentajaksi. Font iloitsi siitä, että Laporta päätyi samanlaiseen ratkaisuun.

– Eilinen oli hyvin toiveita herättänyt päivä. Xavi nostaa joukkueen tästä tilanteesta, koska hän tietää, miten tehdä töitä ja hänellä on täysin selvät ideat joukkueestaan. Olen hyvin iloinen siitä, että Barcelonan seurajohto ajattelee samalla tavalla kuin me, Font viittasi vaaliprojektiinsa RAC1:n haastattelussa.

Font tiedostaa, miten Xavi aikoo peluuttaa joukkuettaan.

– Näemme muutoksia jo ensimmäisessä ottelussa. Olen puhunut Xavin kanssa jalkapallosta ja on upeaa kuunnella häntä. Voin sanoa samaa vain Pep Guardiolasta. Xavin pelitapa on helppo tunnistaa. Laitahyökkääjät pelaavat leveällä, joukkue prässää korkealta ja idea on saada pallo takaisin mahdollisimman nopeasti. Xavi ei tee ihmeitä, mutta näemme pian sellaista jalkapalloa, jonka tunnistamme barcalaiseksi, Font vakuutti.

Fontin mukaan Barcelonan seurajohdon on suunniteltava, miten he saisivat Leo Messin takaisin edustusjoukkueen vahvuuteen kesällä 2023, jolloin hänen sopimuksensa PSG:n kanssa päättyy.

– Messi ansaitsee lähteä kunnon jäähyväisten kera. Toivon Barcelonan seurajohdon miettivän tästä hetkestä lähtien, miten he saavat Messin takaisin joukkueeseen vuonna 2023.

Lähde: Sport