Villarrealin 19-vuotias hyökkääjälupaus Yéremy Pino joutuu jäämään pois Espanjan huipputärkeistä MM-karsintaotteluista Kreikkaa ja Ruotsia vastaan. Pino loukkaantui sunnuntain La Liga -ottelussa Getafea vastaan.

Nuoresta iästään huolimatta Pino on pelannut jo 35 La Liga -ottelua. Niissä hän on tehnyt neljä ja syöttänyt neljä maalia. Tällä kaudella hänen tehosaldonsa on yksi maali ja kolme maalisyöttöä 11 La Liga -pelissä sekä yksi maali Mestarien liigassa. Espanjan A-maajoukkueessa hän debytoi lokakuussa pelatussa Nations Leaguen lopputurnauksessa. Pino pelasi yhteensä 70 minuuttia otteluissa Italiaa ja Ranskaa vastaan.

Pinon paikan maajoukkueessa ottaa Celta Vigon 24-vuotias laitahyökkääjä Brais Méndez. Méndez on tehnyt tällä kaudella yhden ja syöttänyt kaksi maalia pelaamissaan 12 La Liga -ottelussa.

[readmore from=Espanja]

Brais Méndez on pelannut Espanjan A-maajoukkueessa kaikkiaan kolme ottelua, ja niissä yhteensä reilut 50 minuuttia. Debyyttinsä hän teki jo vuonna 2018 ystävyysottelussa Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan. Lisää maajoukkuekokemusta kertyi syyskuussa peleissä Ruotsia ja Georgiaa vastaan.

Méndez oli lähellä nousta myös varamiehenä Espanjan EM-kisajoukkueeseen, kun hänet hälytettiin valmiuteen kapteeni Sergio Busquetsin saatua koronatartunnan. Lopulta Busquets oli kuitenkin pelikunnossa, eikä Méndeziä EM-kisoissa nähty.

Lähde: Mundo Deportivo