Real Betisin ohjelman ennen maaottelutaukoa tiedettiin olevan vaikea, ja hyvin vaikea viikosta tulikin. Viime sunnuntaina Real Betis taipui vieraissa Atlético Madridille 0-3, torstaina Bayer Leverkusen läksytti sitä Eurooppa-liigassa maalein 4-0 ja sunnuntaina Derbi Sevillanon voitto meni Sevilla FC:lle maalein 0-2.

Odotetun derbyn avaintekijäksi nousi se, että Sevilla pääsi pelaamaan koko toisen puoliajan ylivoimalla. Real Betisin keskikenttäpelaaja Guido Rodríguez sai avausjaksolla kaksi keltaista korttia eikä enää toisella puoliajalla pelannut. Argentiinalaisen toinen lappu nousi rikkeestä keskialueella 45. peliminuutilla.

Sevillan voittomaalin teki komealla vasemman jalan laukauksella 55. minuutilla Rodríguezin maanmies, Argentiinan maajoukkueen laitapuolustaja Marcos Acuña. Maali syntyi hienon syöttöketjun päätteeksi. Syöttömerkinnän sai Lucas Ocampos, yksi kentällä nähdyistä seitsemästä argentiinalaisesta hänkin.

OptaJose

@OptaJose
13 - Marcos Acuña's 🇦🇷 goal against Real Betis ended a sequence of 13 passes, the longest sequence for a @SevillaFC_ENG goal in #ElGranDerbi in @LaLigaEN since at least 2005/06. Ole.

Real Betisin oli hankalaa saada kunnon kiriä aikaiseksi vajaalla pelatessaan, ja 81. minuutilla pallo päätyi toisenkin kerran Betisin verkkoon. Sevilla hyökkäsi oikealta, ja lopulta peliväline kimposi maaliin Betisin puolustaja Hector Bellerínin jalasta.

Miksikään suureksi näytelmäksi derby ei tällä kertaa noussut. Koko ottelussa nähtiin vain yksi torjunta, ja sen suoritti Sevilla-vahti Bono.

Sevilla lähtee maaottelutauolle La Ligan kolmantena, tasapisteissä Real Madridin kanssa ja vain pisteen perässä sarjakärki Real Sociedadia, joka on pelannut ottelun enemmän. Real Betis on viidentenä, kuusi pistettä Sevillan takana.