Ballon d’Orin voittaja julkaistaan marraskuun lopussa.

Toimittajat, pelaajat ja valmentajat ovat jo antaneet omat äänensä. Tulos on siten selvillä ja voittaja kerrotaan muutaman viikon kuluttua.

Yksi voittajaehdokkaista on Real Madridin Karim Benzema, joka on pelannut hienon kalenterivuoden.

Benzema on tehnyt tänä vuonna yli 35 täysosumaa ja on ollut samalla selvästi Real Madridin hyökkäyspään tärkein palanen niin pelinrakentelussa kuin viimeistelyssäkin.

Madridilaismedia vaatii Ballon d’Oria Benzemalle, mutta lähtökohtaisesti Leo Messiä ja Robert Lewandowskia pidetään suurempina suosikkeina. Benzema ei ole voittanut mitään kuluvan vuoden aikana ja se koituu todennäköisesti hyökkääjän kohtaloksi.

Benzeman maajoukkuevalmentaja Didier Deschamps toivoo kärjen voittavan Ballon d’Orin.

– Ballon d’Or on hyvin tärkeä ja arvostettu henkilökohtainen palkinto. Benzema on tällä hetkellä yksi voittajavaihtoehdoista ja lisäksi pidän häntä luonnollisesti todellisena kandidaattina. En sano tätä, koska olen hänen valmentajansa tai sen vuoksi, että hän on ranskalainen. Toivon ainoastaan sitä, että hän voittaa Ballon d’Orin ottaen huomioon, mitä hän sai aikaan seura- ja maajoukkueessaan, Deschamps totesi maanantaina.

Benzema ja Ranskan A-maajoukkue saapuu ensi viikolla Helsinkiin, kun Huuhkajat isännöi Deschampsin suojatteja tiistaina Olympiastadionilla MM-karsintojen viimeisellä kierroksella.