Barcelona koki lauantaina valtavan pettymyksen Balaídosilla.

Barcelona johti ottelua tauolla 3-0, mutta Celta nousi toisen jakson lisäajan lopussa tasoihin ja aiheutti Barcelonalle uuden pistemenetyksen. Lue otteluraportti täältä.

Kyseessä oli Barcelonan väliaikaisvalmentajana toimineen Sergi Barjuánin viimeinen ottelu joukkueen peräsimessä. Barjuán palaa Barcelonan junioriakatemian valmentajaksi, kun Xavi hyppää edustusjoukkueen puikkoihin sunnuntaista lähtien.

Barcelona menetti lauantaisessa ottelussa Ansu Fatin, Nico Gonzálezin ja Eric Garcían sairastuvalle.

Barjuánin mielestä on elintärkeää saada loukkaantuneet pelaajat takaisin pelikuntoon.

– Tämä tulos toki suututtaa kaikkia, mutta ylipäätään olen tyytyväinen. Mielestäni olen yrittänyt auttaa pelaajia teknisissä ja taktisissa asioissa. Xavilla on töitä edessään. Tärkeintä on saada loukkaantuneet pelaajat takaisin pelikuntoon. Jos saamme heidät pelikuntoon, voi tämä joukkue kilpailla kaikkien kanssa tasaväkisesti. Siitä lähdetään. Valmentaja on vaikeassa tilanteessa, kun hänellä on niin paljon loukkaantuneita pelaajia. Ne ongelmat huomioiden olen tyytyväinen siihen, mitä olen saanut aikaan.

Barjuánin mukaan loukkaantumiset olivat osasyy lauantaiseen pistemenetykseen.

– Tämä ei ole tekosyy, mutta kun joudut tekemään kolme vaihtoa loukkaantumisten vuoksi, on sinun muutettava joukkueen muotoa. Pitää paikkansa, että se vaikuttaa joukkueen suorittamiskykyyn. Emme onnistuneet purkamaan Celtan prässiä ja pelaajat eivät osanneet sijoittua kentällä oikein.

Lähde: AS