La Ligan kärkipaikka vaihtui jälleen sunnuntaina. Real Madrid sai paistatella sarjakärjessä vain päivän, kunnes hienoa alkukautta pelaava Real Sociedad nousi jälleen taulukon ensimmäiseksi. Real Sociedad voitti vieraissa Osasunan 2-0 ja kiilasi pisteellä ohi Madridin, tosin ottelun enemmän pelanneena.

Ottelun avausmaalin teki 72. minuutilla Espanjan maajoukkuepelaaja Mikel Merino, jonka kaukolaukaus painui pienen kimmokkeen kautta maaliin. Merino on Osasunan kasvatti, joten perinteikkään tavan mukaisesti hän ei tuulettanut maaliaan.

Toinen maali syntyi kymmenen minuuttia myöhemmin. Adnan Januzajta rikottiin rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Januzaj ampui itse rankkarin maaliin ja sinetöi siten loppunumeroiksi 2-0. Voitto oli Real Sociedadin kahdeksas 13 sarjaottelusta.

Jalkapallohistoriaa ja -tilastoja rakastava Twitter-tili MisterChip on jakanut lauantaina ja sunnuntaina useita twiittejä, jotka eivät ole kovin rohkaisevia omaa kriisiään potevien Barcelonan kannattajien kannalta. Jo lauantaina MisterChip kertoi, että vielä koskaan La Ligan pitkässä historiassa mikään joukkue ei ole noussut mestariksi ollessaan missä vaiheessa kautta tahansa kymmenen pistettä tai enemmän kärkeä jäljessä.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
El Barcelona está más cerca del descenso (a 7 puntos del Elche) que del líder (a 10 puntos del Real Madrid).

#OJOALDATO - JAMÁS SE HAN REMONTADO DIEZ PUNTOS DE DESVENTAJA RESPECTO DEL LÍDER (en cualquier momento de la temporada) PARA SER CAMPEÓN DE LA LIGA.

Nyt Barcelonan takamatka Real Sociedadiin on 11 pistettä. Niin karua kuin se onkin, niin vain kuusi kertaa La Ligan historiassa tässä vaiheessa kautta kärkeä 11 pistettä jäljessä ollut joukkue on sijoittunut kauden päätteeksi neljän parhaan joukkoon. TOP 4 -sijoitus merkitsisi paikkaa Mestarien liigassa, ja se on monien mielestä tällä kaudella ”Barcelonan mestaruus”.

MisterChip järjesti myös pika-gallupin siitä, uskovatko hänen seuraajansa Barcelonan yltävän neljän parhaan joukkoon. Kyselyyn vastasi lähes 10 000 Twitterin käyttäjää, ja tulokset olivat tasaiset. Silti niukka enemmistö arveli, ettei Barcelonaa nähdä La Ligan neljän kärjessä kauden päättyessä.

Maaottelutauolle lähtiessä Barcelonan ero on tasan 11 pistettä paitsi sarjakärkeen, niin myös sarjajumbo Getafeen. Tämäkin tilasto kertoo, että joukkueen uudella valmentajalla Xavilla on melkoinen savotta edessään.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Sólo 6 clubes distanciados 11 puntos del líder de La Liga, a estas alturas del campeonato, acabaron entre los 4 primeros:

Valencia 1957-58
Valencia 1991-92
Betis 2004-05
Atleti 2008-09
Málaga 2011-12
Real Madrid 2012-13

¿Será el Barça el 7º de la lista? Tienes 1 hora para votar

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
OSA 0-2 RSO (FT)

1º Real Sociedad (28 puntos)
9º Barcelona (17 puntos)
20º Getafe (6 puntos)

El Barcelona, equidistante del líder y del colista con casi un tercio de La Liga completado.

Esto no lo viste venir ni el día en que se fue Messi. Y lo sabes.