Barcelonan valmentajaksi varhain lauantain ensitunteina virallisesti nimitetty Xavi tuo mukanaan Barcelonaan käytännössä koko valmennustiiminsä, johon hän luotti myös edellisessä työpaikassaan, qatarilaisessa Al-Saddissa. Onzen mukaan Barcelonan johtoporras on antanut suostumuksensa kaikkien seitsemän miehen saapumiselle Barcelonan valmennusryhmään.

Kaikkein keskeisimmät palaset ovat Xavin apulaisvalmentajat, oma veli Óscar Hernández ja Sergio Alegre. Lisäksi Barcelonaan työsopimuksen saavat fysiikkavalmentaja Ivan Torres, fysioterapeutti Carlos Nogueira ja scoutit ja analyytikot David Prats, Toni Lobo ja Sergio García.

Xaville on ollut ensiarvoisen tärkeää, että hän saa tuekseen joukon henkilöitä, joihin hän voi luottaa täysin. Xavilla on moderni näkemys modernista valmennustyöstä, ja hänen katsantonsa mukaisesti Barceloa ei kiinnittänyt vain valmentajaa, vaan valmennustiimin.

Xavia neljä vuotta vanhempi Óscar Hernández pelasi pikkuveljensä tavoin keskikentällä, mutta ei yltänyt likimainkaan veljensä saavutuksiin. Korkeimmillaan Óscar Hernández pelasi Espanjan kolmannella sarjatasolla Segunda B:ssä.

Kun Xavi lähti vuonna 2015 pelaamaan Al-Saddiin, isoveli muutti hänen mukanaan Qatariin ja aloitti työt Qatarissa Academia Aspiressa, jossa kypsyy Qatarin parhaita junioreita. Kun Xavi aloitti valmennusuransa, liittyi isoveli heti hänen tiimiinsä, ja on siitä lähtien ollut Xavin oikea käsi Al-Saddissa. Järjestelykykyiseksi ja väsymättömäksi työntekijäksi kuvaillun Óscarin kerrotaan olevan henkilö, jota Xavi eniten kuuntelee.

Toinen apulaisvalmentaja Sergio Alegre on ollut aiemmin Barcan juniorijoukkuevalmentajana. Myös hän työskenteli viimeiset pari vuotta Xavin apulaisen Al-Saddissa.

Fysiikkavalmentaja Iván Torres on Xavin tavoin kotoisin Terrassan kaupungista, ja miehet tuntevat toisensa lapsuudesta saakka. Torres on työskennellyt muun muassa Bahrainissa ja Valioliigassa, jossa hän oli Leedsin fysiikkavalmentaja. Xavi kutsui hänet tiimiinsä heti valmentajauran aloittaessaan.

[readmore from=Xavi]

Analyytikko David Prats pelasi Xavin kanssa Barcelonan junioreissa. Al-Saddissa hän valmensi seuran U23-joukkuetta. Toinen analyytikko, erikoistilanteisiin ja vastustajien analysointiin erikoistunut Sergio García oli puolestaan yksi La Masian lupaavimmista pelaajista taannoin, mutta lupaava ura päättyi loukkaantumiseen. Myös videoanalyytikko Toni Lobo pelasi junioreissa yhdessä Xavin kanssa.

Torresin ja Xavin tavoin myös fysioterapeutti Noguera on kotoisin Terrassasta. Hänet värvättiin Qatariin alun perin Qatarin maajoukkueen palvelukseen, mutta Xavi naarasi hänet tuekseen Al-Saddiin.

Lähteet: Sport ja AS