Katalonialaislehti Sport kertoo, että Barcelonan tuore päävalmentaja Xavi on esittänyt seurajohdolle kolme keskeistä toivetta. Yksi näistä on tosin tiettävästi jo toteutunut, sillä espanjalaismedian mukaan Xavi saa tuoda Barcelonaan mukanaan koko seitsemänhenkisen tukiryhmänsä Al-Saddista.

Toinen ensiarvoisen tärkeä toive on, että Barcelonan lääkintätiimi pannaan kuntoon. Barcelonan pelaajisto on kärsinyt viime aikoina useista loukkaantumisista ja myös seuran sisällä ollaan asiasta syystäkin huolestuneita. Urheilujohtaja Mateu Alemany onkin antanut Xaville luvan tehdä oikeaksi katsomiaan päätöksiä lääkärisuhteen.

Myös edellinen vakituinen valmentaja Ronald Koeman ilmaisi seurajohdolle oman huolestumisensa aiheesta, mutta se ei vielä johtanut toimenpiteisiin. AS julkaisi jo syyskuun puolivälissä jutun, jonka mukaan Koeman oli kesästä lähtien toivonut Barcelonan johdolta vahvistuksia lääke- ja fysio-osastolle.

Seuran piti saada fysiotiiminsä johtajaksi Real Betisissä vastaavaa tointa hoitanut David Álvarez, mutta jo neuvoteltu kiinnitys kariutui viime hetkillä. Edustusjoukkueen nykyisen fysioterapiatiimin pomon Juanjo Braun työhön ja toimintatapoihin ei olla oltu tyytyväisiä. Lisäksi edustusjoukkueen lääkäri Dani Florit vaihtoi kesällä Naisten Mestarien Liigan voittaneen FC Barcelonan lääkäriksi.

[readmore from=Xavi]

Näillä asioilla on selitelty Barcelonan pahanpuoleista loukkaantumissumaa, ja nyt Xavi toivoo, että taustat pannaan kuntoon. 25 vuotta Barcelonan lääkintätiimissä työskennellyt Ricard Pruna on ilmeisesti tehtävään valittava henkilö. Xaville ilmeisen tuttu hänkin, ja Prunan toivotaan tuovan joukkueen terveystilanteeseen kohennusta.

Kolmas toive kohdistuu suoraan pelaajistoon. Xavi haluaa joukkueeseensa puhtaita laitahyökkääjiä. Hän toivoo Ousmane Dembélén pysyvän kunnossa ja pärjäävän, mutta jos varaa hankintaan on, toivoo Xavi Barcelonan sijoittavan tammikuussa puhtaaseen laituriin. Manchester Cityn Raheem Sterlingiä pidetään yhtenä mahdollisena hankintana.