Real Madrid ja Rayo Vallecano kohtasivat Madridin paikallispelissä lauantain myöhäisillassa. Santiago Bernaubéun kotiyleisö näki varsin vauhdikkaan kamppailun, jossa oma joukkue oli lopulta hivenen parempi.

Kotijoukkueella oli alla kaksi 0-0-tasapeliä kotikentällään, kun maalittomaan pistejakoon päädyttiin niin Osasunaa kuin Villarrealia vastaan.

Kolmas peräkkäinen 0-0 olisi ollut jo historiallinen, koska sellaista ei ole tapahtunut koko seuran historiassa.

Sitä ei kuitenkaan tarvitse sen kummemmin miettiä. Real Madrid osui lauantaina jo varhaisessa vaiheessa peliä. Ottelun lopputulos oli 90 minuutin ja tuomarin määräämän lisäajan päätteeksi 2-1.

Avausjaksoa ehti kulua vain nelisen minuuttia, kun kotiyleisö pääsi jo tuulettamaan. Karim Benzema pudotti keskityksen päällään maalin edustalla odottaneelle Vinícius Júniorille. Brassilla oli helppo työ sijoittaa pallo ohi Rayo-vahti Stole Dimitrievskin.

Tilanne kuitenkin liputettiin paitsiona. Ranskalaiskärki oli keskityksen lähtiessä ehtinyt hivenen puolustuslinjan alle.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Éder Militão lähetti pitkän avauksen keskialueelle. Toni Kroos haki pääpallon ja vapautti Viníciuksen irti. Tämä pelasi pallon Marco Asensiolle, joka pudotti pelivälineen taustalta mukaan nousseelle Kroosille. Saksalainen laittoi pallon upeasti yläkulmaan.

Erotuomari Pablo González Fuertesin käsi nousi jälleen pystyyn, mutta VAR-tarkistuksen jälkeen maali jäi voimaan.

Maalilla oli varsin hieno historiallinen tausta. Kroos iski Real Madrid -uransa avausmaalin vuonna 2014 juuri Rayo Vallecanon verkkoon. Silloinkin kotikentällä.

Ote säilyi kotijoukkueella, vaikka Rayo pääsi hiljalleen myös peliin mukaan. Mitään sen suurempaa vaaraa ei Thibaut Courtoisin maalille silti syntynyt.

Jakson lopulla David Alaba lähetti lopulta upean pallon puolustuslinjan selustaan. Siellä odotti kukapas muu, kuin Benzema. Kauden kymmenes maali oli äärimmäisen helpon työn takana. Asema La Ligan maalipörssin kärjessä sen kuin vahvistuu.

Toisella jaksolla kotijoukkue loi edelleen uhkaa ja olisi voinut ratkaista pelin jo useampaan kertaan, mutta huolellisuus viimeistelyssä jätti toivomisen varaa.

Rayo alkoikin hiljalleen saamaan tilanteita ja Sir Alex Fergusonin hutihankintana tunnettu Bebé osui ensin tolppaan, kunnes lopulta myös vieraat onnistuivat.

Jo avaukseen odotettu Radamel Falcao teki sen taas. Kolumbialainen El Tigre ehti olla kentällä vain kahdeksan minuuttia, kun verkko heilui.

Falcaolle, 35, maali oli varsin vähäiseen vastuuseen peilaten käsittämättömästi jo kauden viides.

Ikävä kyllä myös syy pienempiin minuutteihin kävi jälleen kolumbialaisen kohdalla ilmi hetkeä myöhemmin. Falcaon kymmenen minuuttia kestänyt vauhdikas taival päättyi loukkaantumiseen.

Santiago Bernabéun kotiyleisö alkoi hiljalleen turhautua, koska avausjaksoa näytöstyyliin vienyt Real Madrid alkoi olemaan ottava osapuoli kamppailun loppua kohden.

El Tigre osui taas, mutta ilta päättyi loukkaantumiseen. Getty Images.

Rayo Vallecano oli erittäin lähellä yliajan tasoitusta. Ensin Ivan Balliu pääsi kulmapotkun jälkitilanteesta yrittämään ja pallo kimposi suoraan Oscar Valentinille, joka ei onnistunut sutimaan noin viidestä metristä palloa sisään. Osuma palloon jäi heikoksi.

Real Madrid voitti pelin, mutta loppujen lopuksi se saa olla hyvin onnellinen lopputuloksesta. Toisen jakson tilanteilla Rayo Vallecano olisi voinut tehdä useammankin maalin.