Keskiviikko oli maalivahti Diego Lópezille juhlapäivä. López täytti tuolloin 40 vuotta. Sen rajapyykin ylittäneitä ei kovin usein jalkapallon ammattilaissarjoissa – eikä varsinkaan huippusarjoissa – kovin usein nähdä, mutta Diego López painaa edelleen, ja hoitaa työnsä korkealla tasolla.

La Ligassa on tällä hetkellä vain seitsemän maalivahtia, jotka ovat pelanneet jokaisen seuransa tähänastisen ottelun alusta loppuun. Vastaavaan saldoon pystyneitä kenttäpelaajia on niin ikään vain kourallinen. Espanyolin joukkueessa tällaisia pelaajia on kaksi: maalivahti López ja puolustaja Leandro Cabrera.

López ei pelaa ainoastaan paljon, vaan myös erittäin hyvin. Hän on torjunut 12 ottelussaan jo 44 kertaa, ja on La Ligan tällä kaudella eniten torjuntoja suorittanut pelaaja. Pallo on mennyt selän taakse 13 kertaa, ja neljästi López on pitänyt nollan omissa.

Enemmän nollapelejä on viidellä maalivahdilla: Real Sociedadin Álex Remiro on pitänyt nollan kuudesti ja Bono (Sevilla), Géronimo Rulli (Villarreal), Sergio Herrera (Osasuna) ja Matías Dituro (Celta Vigo) viisi kertaa.

– Ei ole tavanomaista pelata 40-vuotiaana. Olen onnellinen ja kiitollinen kaikkien rakkaudesta. Olen iloinen, että jatkan aktiiviuraani nelikymppisenäkin Espanyolin kaltaisessa mahtavassa seurassa, López kommentoi syntymäpäivänään.

– Toivon, että voin pelata vielä paljon otteluita, ja toivon, että ihmiset kannustavat meitä edelleen pelaamaan hyvän kauden.

RCD Espanyol de Barcelona

@RCDEspanyol
🥳 ¡El protagonista del día!
🧤🔝 @DiegoLopezOf

#RCDE

CD Lugon kasvatti López siirtyi 18-vuotiaana Real Madridin akatemiaan, muttei lyönyt vielä ensimmäisellä yrittämällä läpi Los Blancosin edustusjoukkueessa. Hän siirtyi vuonna 2007 Villarrealiin, jossa vierähti viisi kautta. Lyhyen Sevilla-visiitin jälkeen López päätyi tammikuussa 2013 takaisin Real Madridiin, Iker Casillasin sairausloma-ajan sijaiseksi.

Kesällä 2014 López siirtyi kahden kauden ajaksi AC Milaniin. Toisella kaudellaan hän joutui tyytymään kakkosvahdin rooliin valmentajan suosittua 16-vuotiasta Gianluigi Donnarummaa. Kesästä 2016 lähtien López onkin edustanut Espanyolia, varsin hyvällä menestyksellä ja mittavalla luottamuksella. Viime kaudella hän oli nostamassa barcelonalaisseuraa takaisin La Ligaan, ja peliaikaa tulee rajattomasti myös pääsarjassa.

– Yritän aina antaa parhaani. Olen tyytyväinen saavutuksiini joitain kaikkien tiedossa olevia juttuja lukuun ottamatta. Täytyy kuitenkin katsoa eteenpäin.

– Luulen, että avainasia on työ, jatkuvuus ja intohimo sitä kohtaan, mitä teet. Minulla on aina ollut tavoitteita, toivoa ja kunnianhimoa, olen nauttinut harjoituksista ja siitä, että vaadin paljon minulta ja pelikavereiltani, López kertoi pitkän uransa salaisuuksista.

[readmore from=Lopez-Diego]

Seuraavaa nollapeliään López voi tavoitella lauantaina, kun Espanyol saa vieraakseen Granadan. Mikään nuorukainen ei varsinaisesti istu maalivahdin tamineissa vaihtopenkilläkään Lópezin hoitaessa torjuntahommia, sillä Espanyolin kakkosvahti on 32-vuotias Oier Olazábal.

Viime kaudella Olazabál sai pelivuoron kolmessa Copa del Reyssä sekä kahdessa Segundan sarjaottelussa loppukaudesta, kun Espanyolin nousu oli jo varmistunut. Kovin paljon peliaikaa La Masian kasvatille on tuskin tälläkään kaudella luvassa.

Lähde: AS