Barcelonassa odotetaan kuumeisesti, milloin seura pääsee julkaisemaan ikonisen Xavin nimityksen edustusjoukkueensa uudeksi päävalmentajaksi. Barcan tai Xavin tahdosta homma ei ole enää ollut kiinni, mutta ongelma on siinä, millä ehdoin Xavin nykyinen seura, qatarilainen Al-Sadd suostuu purkamaan hänen sopimuksensa.

41-vuotias Xavi aloitti Al-Saddin valmentajana keväällä 2019, heti päätettyään pelaajauransa samassa seurassa. Hän voitti jo ensimmäisenä vuonnaan Qatarin Supercupin sekä kahdesti peräkkäin Qatarin Cupin. Kaudella 2020-2021 Xavi juhli joukkueineen Qatarin Superliigan mestaruutta.

Nyt meneillään on mestaruudenpuolustuskausi, ja sekin sujuu Al-Saddin pillin tahdissa. Al-Sadd on saanut yhdeksästä sarjaottelustaan 25 pistettä ja johtaa Qatarin Superliigaa kolmen pisteen erolla Al-Duhailiin. Kahdeksan ottelun voittoputken jatkoksi seurasi keskiviikkona 3-3-tasapeli juuri Al-Duhailin vieraana.

Xavi on tehnyt Al-Saddissa niin vakuuttavaa jälkeä, että hän sai jo viime torstaina 600 päivää täyteen ilman tappioita Qatarin Superliigassa. Nyt putki on siis jo 607 päivän mittainen. Edellisen kerran Al-Sadd hävisi sarjaottelun 7.3.2020 (0-1-tappio Al Rayyanille), mutta sitä seuranneista 36 pelistä se on voittanut 31 ja pelannut viidesti tasan. Maaleja Al-Sadd on tehnyt näissä peleissä 120 ja päästänyt 32.

[readmore from=Xavi]

Tätä taustaa vasten on erittäin helppo ymmärtää, miksi Al-Sadd on ollut haluton luopumaan Xavista kesken sopimuskauden – ainakaan ilman kunnollista korvausta. Hyvien tulosten ja menestyksen lisäksi Xavi on myös erittäin tärkeä mainoskasvo koko ensi vuoden MM-kisoihin valmistautuville Qatarille.

Vaikka Qatarin Superliigassa voittokulku onkin ollut hurjaa, on Al-Sadd muissa otteluissa joskus saanut poistua kentältä myös häviävänä osapuolena. Elokuun alussa se hävisi harjoitusottelun espanjalaiselle Sabadellille 2-3 ja huhtikuussa saudiarabialainen Al-Nassr oli kahteen otteeseen parempi Aasian Mestarien liigassa.

Al-Saddin kansainvälisesti tunnetuimmat pelaajat ovat Espanjan entinen maajoukkuepelaaja Santi Cazorla ja pitkään Valioliigassa pelannut ghanalaishyökkääjä Andre Ayew.

Lähde: AS