Real Madrid isännöi lauantai-iltana Bernabéulla Rayo Vallecanoa.

Rayo on syyskauden todellinen suursensaatio. Sarjanousija on pelannut upean alkukauden, vaikka ennen kauden alkua Rayon pelaajamateriaali arvioitiin yleisesti koko sarjan heikoimmaksi.

Andoni Iraolan miehistö on La Ligassa upeasti kuudentena. Rayo on kerännyt 12 ottelusta jo 20 pistettä, eli käytännössä puolet sarjapaikan säilyttämiseen vaadittavasta pistemäärästä. Sarjapaikan säilyttäminen on Rayon ainoa tavoite tällä kaudella.

Kesken alkukauden Rayoon saapunut konkarikärki Radamel Falcao on iskenyt jo neljä maalia.

Madridilaislehti AS haastatteli torstaina Iraolaa. Iraola tiedostaa, miten suuri haaste Rayolla on edessään Bernabéulla. Rayon on pelattava loistava ottelu voidakseen napata pisteitä.

– Kyse ei ole siitä, että tekisimme vain yhden tai kaksi asiaa hyvin pysäyttääksemme Real Madridin. Meidän on tehtävä lukuisia asioita hyvin ja tehdä todella vähän virheitä. Meidän on pelattava käytännössä täydellinen ottelu saadaksemme jotain mukaamme Bernabéulta. Real Madrid on joukkue, joka iskee välittömästi, kun et pelaa hyvää ottelua ja he löytävät omat hyvät hetkensä.

Iraolalta tiedusteltiin, kenet hän nostaisi esiin Real Madridin joukkueesta.

– On mahdotonta mainita vain yhtä pelaajaa. Real Madridilla on lukuisia pelaajia, jotka ovat maailman parhaimpia pelipaikoillaan. Ehkä heidän edellisissä otteluissaan Karim Benzema ja Vinícius ovat olleet kaikista parhaimmat pelaajat, mutta todellisuudessa heillä on jokaiselle pelipaikalle maailman eliittipelaajia.

Rayo on voittanut edellisen kerran Bernabéulla kaudella 1995-96. Iraola oli silloin 14-vuotias, eikä ollut edes aloittanut upeaa pelaajauraansa.

– Olin silloin 14-vuotias, joten en muista, mitä tein juuri silloin, mutta pitää paikkansa, että Bernabéulla on hyvin vaikea voittaa. Olen varma, että myös muiden seurojen tilastot Bernabéulta ovat samanlaisia. Lopulta voi mennä vuosikausia, kunnes voitat siellä.

– Meidän on oltava hereillä kummassakin boksissa, olla tekemättä virheitä ja samalla oltava kliinisiä maalipaikoissamme. Jos emme onnistu näissä asioissa, on kilpaileminen Bernabéulla hyvin vaikeaa. Meidän on luotettava omaan tekemiseemme ja samalla toivottava, ettei heillä ole parasta päiväänsä.