Barcelonan varapuheenjohtaja Rafael Yusté ja urheilutoimenjohtaja Mateu Alemany matkustivat keskiviikkona Dohaan.

Kaksikko neuvottelee parhaillaan Al-Saddin kanssa Xavin sopimuksen purkamisesta, jotta luotsi voisi siirtyä Barcelonan peräsimeen.

AS:n mukaan Al-Saddin seurajohto vaati Joan Laportan saapumista Qatariin, jotta seura päästäisi Xavin Barcelonaan ilman ulosostopykälän aktivoimista. Xavin sopimuksessa on tiettävästi noin viiden miljoonan euron arvoinen ulosostopykälä.

Barcelonan puheenjohtaja Laporta päätti jäädä Barcelonaan, eikä matkustanut Alemanyn ja Yustén kanssa paikan päälle Dohaan. Al-Saddin seurajohto tiettävästi pettyi Laportan päätökseen. Seurat neuvottelivat keskiviikkona, mutta eivät ole päässeet vielä yhteisymmärrykseen Xavin sopimuksen purkamisesta.

Laportan kanssa Barcelonan puheenjohtajan paikasta viime talvena kilpaillut Toni Freixa oli tyytyväinen puheenjohtajan päätökseen olla matkustamatta Dohaan.

– On upeaa, jos Xavi voi hoitaa sopimustilanteensa Al-Saddin kanssa. Joka tapauksessa mielestäni Laportan käyttäytyminen on hienoa. Puheenjohtaja ei neuvottele, vaan saapuu vain allekirjoittamaan sopimuksen Xavin kanssa. Barcelona on riittävän hyvin edustettuna neuvotteluissa Al-Saddin kanssa Yustén ja Alemanyn myötä, Freixa twiittasi.

Katalonialaismedioiden mukaan Barcelonan ja Al-Saddin on määrä päästä yhteisymmärrykseen Xavin sopimuksen purkamisesta perjantaina. Barcelona saattaa joutua maksamaan viiden miljoonan euron ulosostopykälän.

Lähde: Sport