Xavi valmensi keskiviikkoiltana todennäköisesti viimeisen ottelunsa Al-Saddin peräsimessä.

Barcelonan varapuheenjohtaja Rafael Yusté ja urheilutoimenjohtaja Mateu Alemany matkustivat Dohaan keskiviikkona ja seurasivat ottelun paikan päällä.

Myös espanjalaismedia oli matkannut Qatariin ja haastatteli Xavia ottelun jälkeen. Xavi on halukas siirtymään välittömästi Barcelonan peräsimeen. Xavi toivoo seurojen pääsevän siitä yhteisymmärrykseen.

– Seurat neuvottelevat keskenään. En voi sanoa juurikaan enempää, mutta olen positiivinen ihminen. Seurojen on päästävä yhteisymmärrykseen. Se on siitä kiinni. Olen puhunut päivien ajan Barcelonan seurajohdon kanssa ja kaikki on sen suhteen valmista. Kummatkin seurat tietävät mielipiteeni ja toivottavasti asia ratkeaa pian. Olen hyvin innoissani voidessani palata kotiin ja toivottavasti se toteutuu. Olisi upeaa palata Barcelonaan, Xavi totesi Mundo Deportivolle.

Yllättävä käänne: Al-Sadd ei haluakaan päästää irti Xavista – ”Seuran asema on ollut selvä alusta saakka”

Xavilta kysyttiin, mitä hän miettii siitä, kun häntä pidetään Messiaana, joka korjaa kaikki Barcelonan ongelmat.

– Oli valmentaja sitten kuka tahansa, ei hänen pidä olla minkäänlainen Messias. Valmentajan on toki palautettava toiveikkuus, innokkuus ja positiivinen ilmapiiri seuraan. Haluamme nähdä erilaisen Barcelonan. Meidän on tehtävä siitä joukkue ja puhaltaa yhteen hiileen. Paluu Barcelonaan olisi hieno askel urallani. Katsotaan, tapahtuuko se. Menen nyt syömään Al-Saddin ja Barcelonan edustajien kanssa.