Real Madrid kohtasi Shakhtar Donetskin Mestarien liigan lohkovaiheen neljännellä ottelukierroksella keskiviikkoiltana Bernabéulla.

Real Madrid voitti ottelun 2-1 ja nousi ainakin hetkellisesti lohkon kärkipaikalle. Sheriff Tiraspol ja Internazionale pelaavat keskenään myöhemmin keskiviikkona.

Ottelun ensimmäinen vartti oli vauhdikas. Lucas Vázquez ja Luka Modric juonittelivat keskenään laadukkaan maalipaikan ja Modric pääsi laukomaan reilusta viidestä metristä, mutta Shakhtar-vahti Anatoli Trubin torjui komeasti yrityksen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Shakhtar oli lähellä maalintekoa, kun Alan Patrickin boksin rajalta lähtenyt laukaus osui tolppaan.

Real Madrid iski ottelun ensimmäisen täysosuman 13. minuutilla. Trubin syötti pallon omassa boksissaan Marlonille, joka kuitenkin menetti sen Víniciukselle. Vinícius syötti maalin edessä odottaneelle Karim Benzemalle ja ranskalaiskärki vei isännät johtoon.

Maali oli Real Madridin historian 1000. täysosuma Mestarien liigassa.

Vain kolme minuuttia myöhemmin Modric sai toisen maalipaikan, mutta Trubin torjui jalallaan boksin rajalta lähteneen laukauksen.

Shakhtar oli pelissä hyvin mukana avausjaksolla ja kykeni luomaan muutaman maukkaan maalipaikan Benzeman maalin jälkeen, mutta viimeistely-yritykset epäonnistuivat jatkuvasti.

Shakhtar tasoitti ottelun kuutisen minuuttia ennen taukoa. Patrick syötti rinnallaan ja Fernando iski komeasti pallon yläkulmaan. 1-1. Osuma oli ansaittu, sillä Shakhtar oli hallinnut ottelua noin kymmenisen minuuttia ennen maaliaan. Maali oli samalla Shakhtarin ensimmäinen tämän kauden Mestarien liigassa.

Juuri ennen taukoa Fernando pääsi puolittaiseen läpiajoon ja sai laukauksen aikaan, mutta Thibaut Courtois oli mies paikallaan ja torjui kärjen yrityksen.

Toisella jaksolla Real Madrid oli selvästi parempi. Shakhtarin maalipaikat jäivät vähäiseksi ja Real Madrid otti pelin täysin hallintaansa.

Benzema iski Real Madridin voittomaalin tunnin kohdalla. Vinícius ja Casemiro rakensivat hienosti maalin ja Benzema pääsi toistamiseen siirtämään pelivälineen käytännössä tyhjään maaliin. 2-1.

Ancelotti otti hienon ottelun pelanneen Benzeman vaihtoon 78. minuutilla. Luka Jovic asteli kentälle korvaamaan Benzemaa.

Lisäajalla Shakhtar sai vietyä pelin Real Madridin boksin läheisyyteen ja sai laukauksenkin aikaan, mutta Courtois torjui sen ilman ongelmia.