AS uutisoi maanantaina saamiensa tietojen perusteella, että qatarilaisseura Al-Sadd vaatii Barcelonan puheenjohtajana toimivaa Joan Laportaa matkustamaan paikan päälle Dohaan keskustelemaan Xavin sopimuksen purkamisesta.

Lehden mukaan Al-Saddin seurajohto on pettynyt siihen, että Barcelonan seurajohdon muut jäsenet ovat hoitaneet Xavi-neuvotteluita tähän mennessä. Laporta ei ole osallistunut niihin. Al-Saddin mielestä se on epäkunnioittavaa ja seura haluaa Laportan osallistuvan paikan päällä neuvotteluihin.

TV3:n mukaan Laporta on päättänyt olla matkustamatta Dohaan Al-Saddin vaatimuksista huolimatta.

Lähde kertoo urheilutoimenjohtaja Mateu Alemanyn ja varapuheenjohtaja Rafael Yusten matkustavan keskiviikkona Kiovasta Dohaan neuvottelemaan Al-Saddin kanssa. Laporta on kaksikon kanssa parhaillaan Kiovassa tiistai-illan Mestarien liigan ottelua varten, mutta puheenjohtaja palaa joukkueen kanssa ottelun jälkeen Barcelonaan.

Mundo Deportivon mukaan Alemany ja Yuste yrittävät selittää Al-Saddin seurajohdolle Dohassa, ettei Laporta koskaan matkusta neuvottelemaan pelaajien tai valmentajien hankinnoista. Vielä ei ole tiedossa, miten Al-Saddin seurajohto reagoi uutiseen.

Barcelonan tavoite on päästä Dohassa yhteisymmärrykseen Al-Saddin kanssa ja siten tuoda paluumatkalla Xavi Barcelonaan, jotta luotsi voi nousta Barcelonan edustusjoukkueen peräsimeen.