Barcelonan seurajohdon on määrä matkustaa tällä viikolla Qatariin neuvottelemaan Al-Saddin kanssa Xavin sopimuksen purkamisesta.

Katalonialaismedioiden mukaan Xavi on jo päässyt Barcelonan kanssa sopuun sopimuksen henkilökohtaisista ehdoista.

Barcelonaa pelaajaurallaan seitsemän vuoden ajan edustanut ja seurassa muun muassa viidesti La Ligan mestaruuden voittanut Hristo Stoitškov kummastelee, miksi puheenjohtaja Joan Laporta haluaa tuoda yhtäkkiä Xavin joukkueen päävalmentajaksi, vaikka vielä kesällä Xavi ei kelvannut.

– Neljä kuukautta sitten Laporta sanoi Xavin olevan hyvin kokematon ja totesi, ettei hän ole valmis valmentamaan Barcelonaa. Laportan mielestä Xavin olisi pitänyt hankkia enemmän kokemusta. Sitten hän yhtäkkiä herää aamulla ja sanoo Xavin olevan paras mahdollinen vaihtoehto Barcelonan päävalmentajaksi. Onko Xavi jälleen yksi seuralegenda, jolle halutaan antaa myöhemmin potkut takaoven kautta, Stoitškov mietti TUDN USA:n haastattelussa.

Stoitškovin mielestä Barcelonan valmennus- ja seurajohdosta puuttuu yksilötaitoa, jonka avulla Xavi voisi kehittyä valmentajana.

– Guardiolalla oli Johan Cruijffin, Txiki Begiristainin ja Alexankon tapaisia persoonia apunaan. Guardiola vietti heidän kanssa aikaa päivittäin. Nyt Barcelonaa valmentaa junioriakatemialuotsi. Keneltä Xavi saa vinkkejä? Barcelonan kannattajana haluan Xavin onnistuvan, koska hän on oman kylän poika.

Lähde: AS