Real Sociedad ja Athletic iskivät yhteen sunnuntai-iltana Anoetalla kauden ensimmäisessä derbi vascossa, eli Baskimaan derbyssä.

Upeasti kauden aloittanut Real Sociedad oli viedä paikallisottelun nimiinsä, mutta Athletic tasoitti lisäajalla ja loppulukemiksi jäi 1-1 -tasapeli.

Tasapelipisteen myötä Real Sociedad johtaa La Ligaa pisteen erolla Real Madridiin ja Sevillaan.

Imanol Alguacilin miehistö on pelannut hyvin tehokasta jalkapalloa syyskaudella. Real Sociedad ei edelleenkään tarvinnut useita maalipaikkoja onnistuakseen maalinteossa, vaikka sunnuntaina täysosuma syntyikin rangaistuspotkusta.

Avausjaksolla Athletic puolusti tutun tiiviisti ja jätti Real Sociedadin pois parhaimmilta maalintekosektoreilta. Athletic iski nopeasti vastaan ja kykeni luomaan muutaman maukkaan maalipaikan, mutta tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi, kun toista jaksoa oli pelattu vartin verran. Iñigo Martínez kaatoi Mikel Merinon. Kyseessä oli selvä rangaistuspotku ja Iñigo sai varoituksen. Alexander Isak laukoi voimakkaasti pallon keskelle maalia. Athletic-vahti Unai Simón jäi seisomaan keskelle maalia, mutta ei onnistunut pysäyttämään laukausta. 1-0.

Martínez sai kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä toisen varoituksen myötä ulosajon. Martínez huitoi kädellään Isakia naamaan ja sai punaisen.

Athletic näytti jo kärsivän tappion derbyssä, mutta mitä vielä. Athleticin seuralegenda Iker Muniain iski vieraat tasoihin lisäajalla Real Sociedad -vahti Álex Remiron avustuksella. Muniain laukoi vapaapotkun boksin ulkopuolelta, jonka Remiro nyrkkeili epähuomiossa yläriman kautta omaan maaliin. 1-1.