Barcelona ja Deportivo Alaves kohtasivat lauantain La Liga -kierroksen myöhäisottelussa. Joukkueet lähtivät kamppailuun hivenen erilaisista tilanteista.

Alaves on tehnyt surkean alkukauden jälkeen pienoista nousua sarjataulukossa ja sillä oli kaksi voittoa alla ennen Camp Noun matkaa.

Sen sijaan Katalonian jättiläinen lähti kotipeliinsä kaksi peräkkäistä tappiota niskassaan. Sarjatilannetta merkittävämpi tapahtuma ottelun alla oli valmentaja Ronald Koemanin keskiviikkoiset potkut.

Alaves-kamppailu oli hollantilaisen tilalle väliaikaiseksi valmentajaksi tulleen Sergi Barjuánin ensimmäinen ottelu Blaugranan puikoissa tällä kaudella.

Lauantain peli päättyi lopulta lukemiin 1-1, joka oli valtava pettymys kotijoukkueelle.

Barcelona esiintyi varsin pirteästi varsinkin kamppailun alussa. Ennen kaikkea kokenut Jordi Alba aiheutti Alavesin puolustukselle ongelmia muutamaankin otteeseen.

Mitään sen ihmeellisempää Barcelona ei kuitenkaan saanut luotua. Se piti palloa ja syötteli ihan kauniisti, mutta tehottomasti. Alaves sen sijaan oli pallollisena kovin hukassa suurimman osan nelivitosta.

Avausjakson puhuttavin tilanne oli Sergio Agüeron tilanne. Hän piteli rintaansa ja kaatui maahan. Tilanne vaikutti hetken todella huolestuttavalta, kun hänen ympärilleen alkoi kerääntymään väkeä.

Tämä tilanne pelästytti lauantain myöhäisillassa. Getty Images.

Argentiinalainen poistui kuitenkin itse kävellen kentältä ja otti hörppyjä juomapullostaan. Edeltäneessä tilanteessa ei näkynyt mitään ihmeellistä. Alustavien tietojen mukaan kyse olisi ollut hengitysvaikeuksista.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Hänen tilalleen juoksi Philippe Coutinho.

Toisen jakson alussa Barcelona siirtyi pelitapahtumiin nähden myös ansaitusti johtoon. Memphis Depay laukoi komean kudin boxin ulkopuolelta oikeaan yläkulmaan.

Memphis Depay viimeisteli todella kauniin maalin. Getty Images.

Ne juhlat kestivät vain muutaman minuutin. Alaves tasoitti pelin kamppailun ensimmäisestä todellisesta tilanteestaan. Barcelonan keskuspuolustuksesta tultiin luvattoman helposti läpi ja Luis Rioja sijoitti kauden avausmaalinsa ohi Marc-André ter Stegenin.

Noin seitsemän minuuttia myöhemmin Gavi puikkelehti komeasti useamman Alaves-pelaajan ohi ja nikkasi pallon Depaylle. Tämä yritti tökätä pelivälineen yhdellä kosketuksella verkon perukoille, mutta pallo osui pystypuuhun.

Reilut kaksikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa kotijoukkueelle tuli jälleen uusi takaisku. Gerard Piqué linkutti loukkaantuneena pois kentältä. Hänen tilalleen tuli ranskalaistoppari Clément Lenglet.

Noin 83. minuutin kohdalla Barcelona sai vapaapotkun liki täydellisestä paikasta. Coutinho pääsi yrittämään noin paristakymmenestä metristä ja keskisektorista. Kuti jätti paljon toivomisen varaa. Pallo viuhui varsin reilusti yli maalin.

Barcelona hallitsi peliä alusta loppuun, mutta sen pallonliikuttelu oli pääsääntöisesti aivan liian hitaan ja laiskan näköistä. Alavesin kompakti paketti pystyi pitämään muotonsa kotijoukkueen kannalta turhankin helposti.

Barcelonan ehdotonta parhaimmistoa olivat Depay ja Alba. Monella muulla on edelleen paljon petrattavaa.

Kyllähän lauantain peli oli Alavesin näkökulmasta aikamoista selviytymistä. Se sai luotua yhden maalitilanteen ja myös käytti sen.

Tällä kertaa se riitti myös pisteeseen.

Hirveästi ei Alavesin hyökkääjät päässeet leipätyötään tekemään. Rioja teki silti maalin. Getty Images.