Atlético Madrid sai tyytyä torstaina yhteen sarjapisteeseen, kun häntäpään Levante nousi ottelun lopun rangaistuspotkulla 2-2-tasapeliin (lue raportti ottelusta). Levanten toinen rankkari tuomittiin pallon osuttua Renan Lodin käteen. Laukaus ei ollut menossa maalia kohti, Atlético-pelaajat protestoivat tilannetta, mutta pallo vietiin pilkulle VAR-tarkistuksen jälkeen.

AS:n erotuomariasiantuntija Eduardo Iturralde González oli sitä mieltä, että tuomio oli täysin oikea ja nykyisten käsivirhesääntöjen mukainen. Niissä kun kiinnitetään aina huomiota luonnolliseen tai epäluonnolliseen peliasentoon ja siihen, ”tekeekö pelaaja itsestään isomman”.

– Tällaisissa tilanteissa, kun taistelee pallosta käsi avoinna ja käsivarsi lähes olkapään yläpuolella, tekee itsestään isomman. Tällaiset käsivirheet vihelletään, eikä siihen vaikuta, että sanotaan kyseessä olevan jalkapallon, Iturralde muotoili.

[readmore from=Atletico-Madrid]

– Pidimmepä siitä tai emme, se on käsi. Siitä ei ole mitään epäselvää. Varoitusta siitä ei pitänyt antaa, koska pallo oli menossa ohi maalin eikä maalia kohti. Mutta käsivirhe siitä oli pakko viheltää.

– Sääntöä numero 12 on muutettu ja nykyisellä tulkinnalla vihelletään käsivirhe, jos pelaaja valtaa enemmän tilaa epäluonnollisella tavalla. Minäkin olisin viheltänyt sen. Jos jonain päivänä käsivirhesääntöjä ja kriteereitä muutetaan, sitten meidän täytyy sopeutua siihen kriteeriin.

Lähde: AS