Atlético Madrid värväsi helmikuussa 2016 akatemiaansa nuoren brasilialaisen laitapuolustajan Caio Henriquen. Caio Henrique ei kuitenkaan pelannut vuosien saatossa kuin yhden ottelun Atléticossa (69 minuuttia Copa del Reyssä kaudella 2016-2017), ja Rojiblancos myi hänet kesän 2020 siirtoikkunassa AS Monacoon. Siirtosummaksi muodostui kahdeksan miljoonaa euroa.

Atléticon B-joukkueessa peliaikaa herui viidessä ottelussa, mutta muutoin Caio Henrique vietti viime vuodet lainapesteillä brasilialaisissa Paranássa, Fluminensessa ja Grêmiossa. Hän palasi kauden 2019-2020 jälkeen Atléticoon, ja alun perin miehelle suunniteltiin joukkueesta varamiehen roolia. Lopulta Atlético päätti kuitenkin kartuttaa kassaansa myymällä pelaajan AS Monacoon.

Ligue 1:ssa Caio Henrique on osoittanut olevansa valmis pelaamaan laadukkaassa eurooppalaisessa pääsarjassa. Hän on sopeutunut Monacossa mainiosti Ligue 1 -vauhtiin. Jo viime kaudella minuutteja kertyi runsaasti ja maalisyöttöjäkin viisi, mutta tällä kaudella hän on ollut yksi sarjan parhaista vasemmista laitapuolustajista.

24-vuotias Caio Henrique on Monacon vakioaloittajia ja hän on tuonut seuran hyökkäyspelaamiseen lisää tehokkuutta. Kymmenessä sarjaottelussa brasilialainen on syöttänyt neljä maalia. Lisäksi seitsemässä europelissä hänen tililleen on kirjautettu kolme maalisyöttöä. Syötöistä kaksi syntyi viime pelatussa Eurooppa-liigan ottelussa PSV Eindhovenia vastaan. Monaco voitti ottelun 2-1.

[readmore from=Henrique-Caio]

Nyt AS kertoo, että Barcelona on iskenyt silmänsä myös keskikentän vasemmalla laidalla pelaamaan pystyvään Caio Henriqueen. Lehden mukaan Barcelonan seurajohto ja pelaajan edustavat ovat pitäneet yhteyttä jo pidempään. Brasilian A-maajoukkueen portteja kolkutteleva Caio Henrique suhtautuu tiettävästi Espanjaan paluuseen suopeasti.

Maalisyöttöjen lisäksi Caio Henriquelle on tilastoitu yhdeksän luotua maalipaikkaa ja 94 pallonriistoa. Hänen hintalapukseen arvioidaan noin 30 miljoonaa euroa.