Marraskuussa 22 vuotta täyttävän João Félixin alkukausi on ollut hankala, hieman edelliskausienkin tapaan. Kauden alussa portugalilainen kärsi nilkkamurtumasta, kaksi peliä jäi väliin pelikiellon takia ja peliaika on ollut hyvin epäsäännöllistä.

Sunnuntain kärkiottelu Real Sociedadia vastaan oli kuitenkin selvä merkki paremmasta. João Félix antoi täydellisen keskityksen Luis Suárezin maaliin puskemaan 1-2-kavennusmaaliin, ja toisin kuin useissa aiemmissa otteluissa, valmentaja Diego Simeone antoi tällä kertaa suojattinsa pysyä kentällä loppuvihellykseen asti. Kyseessä oli João Félixin kauden ensimmäinen 90-minuuttinen.

João Félixin otteet ovat kohentuneet koko ajan, ja peli Real Sociedadia vastaan oli luultavasti miehen kauden tähän asti paras. Lähes kaikki Atléticon hyökkäykset pyörivät hänen kauttaan.

João Félix oli näkyvästi esillä myös otteluissa Liverpoolia, Barcelonaa ja AC Milania vastaan. Torstaina Atlético kohtaa sarjaottelussa Levanten, ja tässä ottelussa João Félixin toivotaan pyyhkivän historiaan kauden merkittävimmän tahransa: mies ei ole nimittäin avannut toistaiseksi maalitiliään lainkaan, vaikka peliminuutteja on kertynyt seitsemässä ottelussa jo 397. Hän kommentoi tätä puutetta Barcelona-ottelun jälkeen itsekin.

Kasvavan luottamuksen perusteena on se, että João Félixin puolustuspelaaminen on alkanut kohentua. Simeonen pelikirjassa ”kenttätasapaino” ja koko joukkueen tekemä likainen työ on aina arvossaan, ja tätä on toistaiseksi pidetty teknisesti taitavan portugalilaisen heikkoutena.

[readmore from=Felix-Joao]

João Félixin yhden kauden maaliennätys La Ligassa on seitsemän tehtyä maalia viime kaudella. Jotta ennätys menisi tällä kaudella uusiksi, olisi verkon syytä alkaa pian heilua. Paineita nuorukaiselle on aina ladannut myös 127 miljoonan euron hintalappu.

Itseluottamus hyökkääjällä on kunnossa, sillä pari viikkoa sitten hän totesi brasilialaiselle TNT Sportsille uskovansa voivansa nousta Kylian Mbappén ja Erling Braut Hålandin rinnalle ja paremmaksikin – oman sukupolvensa maailman parhaaksi Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon lopettaessa. Viime vuosien alisuorittamista João Félix selitteli jatkuvilla loukkaantumisilla.

Lähde: AS