Barcelonan alkukausi on sujunut huonosti.

Seura on La Ligan sarjataulukossa yhdeksäntenä ja on voittanut yhdeksästä sarjaottelustaan vain neljä.

Lisäksi Mestarien liigan lohkovaiheessa jatkopaikka on kiven takana, sillä Barcelona on lohkossa kolmantena ja taistelee tosissaan Benfican kanssa jatkopaikasta.

Barcelonan puheenjohtajavaaleissa viime talvena ehdolla ollut Toni Freixa käväisi Copen El Partidazo -ohjelman haastattelussa.

Freixan mukaan Barcelonan tilanne ei ole kuitenkaan katastrofaalinen.

– Barcelona on vain muutaman voiton päässä La Ligan kärkipaikasta. Se on kylmä fakta, eikä minkäänlainen äärilleen viety mielipide. Tämä ei ole Barcelonan seurahistorian paras kausi, mutta siitä huolimatta emme voi sanoa julkisesti lähtevämme otteluihin häviäjän mentaliteetilla. Mielestäni yksikään seura La Ligassa ei ole selvästi Barcelonaa parempi.

Freixa silti tiedostaa, että tulosten on parannuttava pikaisesti.

– Jos Barcelona pelaa samalla tasolla, on Mestarien liigaan pääseminen vaikeaa.

Barcelonan päävalmentaja Ronald Koeman joutui seuran kannattajien kaltoinkohtelemaksi sunnuntaisen Clásico-tappion jälkeen, kun luotsi oli poistumassa Camp Noulta autollaan. Kannattajat hyökkäsivät auton kimppuun muun muassa potkien valmentajan menopeliä. Freixa tuomitsee täysin kannattajien käytöksen.

– Toivottavasti sellaista ei enää tapahdu. Koemanin ympärille on luotu säälittävä ilmapiiri, Freixa viittasi kannattajien asenteeseen.

Lähde: MARCA