Vinícius siirtyi Flamengosta Real Madridiin kesällä 2018. Real Madrid maksoi hänestä noin 45 miljoonan euron siirtosumman.

18-vuotiaana Madridiin saapunut nuorukainen oli tiettävästi ehtinyt jo päästä Barcelonan kanssa yhteisymmärrykseen siirrosta, mutta Real Madrid ehti väliin ja hankki hänet itselleen.

Barcelonan Gerard Piqué paljasti viime viikolla keskustelleensa Viníciuksen kanssa kesällä 2018, jolloin hän oli siirtymässä Kataloniaan.

– Tiedätkö, että Vinícius oli siirtyä Barcelonaan? Real Madrid tarjosi lopulta hänelle puolet enemmän. Puhuin henkilökohtaisesti Viníciuksen kanssa ennen siirtoa Real Madridiin. Hän myönsi puhelussa kaiken olleen valmista Barcelonan kanssa. Puhuin hänen kanssaan, koska halusin ottaa hänet hyvin vastaan joukkueeseen. Kaikki oli valmista, mutta Real Madrid tuli viimeisellä sekunnilla ja tarjosi hänelle kaiken mahdollisen, Piqué totesi Ibai Llanosin Twitch-striimissä.

Barcelonan leivissä työskennellyt ja Brasilian pelaajamarkkinoita ammatikseen seurannut André Cury oli tuomassa Viníciusta Kataloniaan, kunnes hän päätyi Real Madridiin. Curyn mukaan Vinícius on Barcelonan kannattaja.

– Hän on Barcelonan kannattaja. Viníciusta voi kuvailla todelliseksi Barcelonan kannattajaksi. Voin sanoa sen, että hän itki onnesta, kun Barcelona nousi Mestarien liigassa voittoon PSG:stä maalein 6-1, Cury viittasi historialliseen remontadaan Què T’hi Juguesin haastattelussa sunnuntaina.