Sunnuntaina Espanjassa suurin mielenkiinto kohdistuu Kataloniaan, kun Barcelona ja Real Madrid iskevät yhteen el Clásicossa.

La Ligassa pelataan kuitenkin sunnuntai-iltana kärkikamppailu, kun sarjakärki Real Sociedad matkustaa Metropolitanolle Atléticon vieraaksi.

Yhden ottelun vähemmän pelannut Atlético on kolme pistettä Real Sociedadin perässä.

Real Sociedadin päävalmentaja Imanol Alguacil käväisi lehdistötilaisuudessa lauantaina. Alguacililta tiedusteltiin, onko La Ligan mestaruus myös Real Sociedadin tavoite.

Alguacil muistutti, ettei Real Sociedadilla ja Atléticolla ole samanlaiset tavoitteet, vaikka baskiseura johtaa La Ligaa.

– Meillä ei ole suinkaan samat tavoitteet. Olemme väärässä, jos tavoitteemme olisi sama kuin Atléticolla. Olemme keränneet 20 pistettä ja se kertoo siitä, miten hyvin olemme aloittaneet kauden. Olemme kilpailukykyisiä, mutta otteluiden voittaminen ja pelien ratkaiseminen vaatii meiltä valtavan työpanoksen juuri kuten Real Madridilta, Barcelonalta, Atléticolta ja Sevillalta, jotka taistelevat La Ligan mestaruudesta.

Alguacil kehui sunnuntaista vastustajaansa vuolaasti.

– Atlético on huima joukkue, jolla on loistava valmentaja. Heillä ei ole vain yhtä avauskokoonpanoa, vaan kaksi. En ole samaa mieltä heidän kanssa, jotka väittävät, ettei Atlético saa hyökkäyspäässä asioita aikaan. Atlético pelaa hyvin hyökkäyspäässä, mutta heidän laadukkaasta puolustamisesta puhutaan enemmän. Ei Atlético olisi voittanut mestaruutta, jos he hyökkäisivät huonosti. Atlético on kaikessa hyvä, Alguacil kehui.

Atléticon ja Real Sociedadin välinen ottelu käynnistyy klo 22.00.