Ensi viikolla 19 vuotta täyttävä Yéremy Pino lukeutuu Espanjan suurimpiin pelaajalupauksiin. Pino on pelannut tällä kaudella jo UEFA Supercupissa, kaksi peliä Mestarien liigassa sekä kuusi La Ligassa, joista viimeksimainitussa hän on tehoillutkin yhden maalin ja kolmen maalisyötön verran.

Mitenkään puskista vastuu ei ole tullut, sillä Pino pelasi Villarrealin paidassa jo viime kaudella 24 peliä sekä yhdeksän Eurooppa-liigan ottelua – mukaan lukien 77 minuuttia finaalissa Manchester Unitedia vastaan. Joka tapauksessa laitahyökkääjän otteet ovat olleet jo nyt niin vakuuttavia, että Luis Enrique kutsui Pinon lokakuussa Espanjan A-maajoukkueeseen ja antoi tälle mukavasti minuuttejakin Nations Leaguen Final Four -turnauksen peleissä Italiaa ja Ranskaa vastaan.

Barcelonan superlupauksen Pedrin tavoin Pinokin on kotoisin Kanariansaarilta. Hän siirtyi Villarrealiin kesällä 2019, mutta Mundo Deportivon tuoreen jutun mukaan Yéremy Pino oli erittäin lähellä siirtoa Barcelonaan ennen kuin Villarreal tuli väliin.

Pino pelasi vielä Las Palmasin junioreissa, kun Barcelonan juniorijoukkueen Cadete A:n valmentaja Franc Artiga iski silmänsä häneen seuratessaan ottelua paikan päällä. Pino oli pienikokoinen keskushyökkääjä, joka voisi pelata myös laidalla, ja hänen kuvaillaan olleen ”sataprosenttisesti Barcelonan profiilia”. Ensimmäisten pelaajatarkkailujen aikana Pino oli vain 14-vuotias.

Tarkkailu jatkui Tenerifen alueen aluejoukkueessa sekä otteluvideoiden välityksellä, ja Barcelona alkoi olla Pinosta vakuuttunut. Barcelonalla oli Pinolle La Masiassa ”huone valmiina” ja hänen katsottiin olleen juuri sopiva lisäys seuran akatemiaan. Barcelona halusi Pinon, mutta tiesi, että myös Villarreal oli hänestä kiinnostunut.

Barcelonan akatemian vastuulliset antoivat hyväksyntänsä peliliikkeelle ja sopimuksentekoprosessi aloitettiin. Pinon isälle, joka oli silloin myös pojan agentti, esiteltiin projekti, ja heidät kutsuttiin tutustumaan La Masian tiloihin. Vaikutti siltä, että Yéremy Pino oli halukas siirtymään Barcelonaan.

[readmore from=Pino-Yeremy]

Kun kaikki näytti olevan valmista sopimuksen allekirjoitusta varten, yksi puhelu muutti kaiken. Villarreal teki Pinolle tarjouksen neljän vuoden sopimuksesta huomattavasti Barcelonan vastaavaa paremmin taloudellisin ehdoin, ja Pino agentteineen päätti hyväksyä sen. Villarreal osasi myös hahmottaa Pinolle selkeän suunnitelman seurassa ja nopeasti vastuuta edustusjoukkueessa – aivan kuten on käynytkin.

Nykyisin Transfermarkt arvioi Pinon markkina-arvoksi 30 miljoonaa euroa, ja samansuuruinen on myös hänen sopimuksensa ulosostopykälä. Siihen nähden, kuinka hyvin Pino on Villarrealissa ja Espanjan A-maajoukkueessa onnistunut, tuo summa ei varmasti Euroopan huippuseuroja pois hätyytä, jos kehitys jatkuu yhtään nähdyn kaltaisena.