Barcelonan entinen laitapuolustaja Dani Alves sanoo Sportin haastattelussa, että hän on valmis palaamaan katalonialaisseuraan.

Brasilialainen Alves, 38, edusti Barcelonaa vuosina 2008-2016 pelaten seurassa lähes 400 ottelua ja voittaen Blaugranan kanssa 23 pokaalia. Alves on tällä hetkellä vailla joukkuetta jätettyään kuukausi sitten kotimaansa pääsarjaseuran São Paulo FC:n palkkakiistojen takia.

– São Paulosta lähdettyäni minulla oli vapaata, päätin mennä lomalle ja selvitellä asioita. Nyt treenaan ja odotan siirtoikkunan aukeamista löytääkseni joukkueen, kommentoi brassipuolustaja

– Haluan aina seuraan, jossa voin taistella pokaaleista. Siksi valitsin Sevillan, Barcelonan ja kaikki muutkin seurani. Haluan tuoda voittajamentaliteettia ja taistelutahtoa mihin ikinä menenkin.

Alvesilta kysyttiin, eikö hän sopisi Barcelonan hakemaan profiiliin, kun hän haluaa taistella mestaruuksista ja on tottunut toimimaan nuorten pelaajien mentorina.

– Olisi hiukan väärin sanoa, että Barça tarvitsee minua nyt. Olen aina sanonut, että lähdin [Barcelonasta], koska näin, että asiat eivät olleet kunnossa.Te ette halua nähdä, mitä kaikkea tapahtui hänen lähtöäni.

– Lähtiessäni sanoin, että jos Barça tarvitsee ja haluaa minut, palaan sinne riippumatta siitä, missä olen. Rakastan, kunnioitan ja välitän tästä kodistani aivan liikaa.

– Jos Barçasta tuntuu, että he tarvitsevat minua, niin heidän ei tarvitse kuin soittaa. Uskon, että voin tuoda jotain mihin ikinä menenkin, mutta etenkin Barcelonaan, kun ottaa huomioon heidän nuoret pelaajansa.

Katalonialaismediat Mundo Deportivo ja Esport3 pitävät Barcelonan ja Alvesin sopimusta epätodennäköisenä. Niiden mukaan Barcelona ei halua riveihinsä enempää iäkkäitä pelaajia. Alves on neljä vuotta vanhempi kuin Barcelonan tämän hetken vanhin pelaaja Gerard Piqué.