Ansu Fati nousi Barcelonan edustusjoukkueeseen syksyllä 2019.

Nuorukainen säväytti välittömästi ensimmäisissä otteluissaan ja oli yksi Barcelonan valopilkuista kaudella 2019-20. Viime kausi meni pilalle vakavan polvivamman vuoksi, mutta Fati on palaamassa pelikuntoon.

Barcelonan entinen puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu käväisi Mundo Deportivon haastattelussa.

Bartomeu myönsi Barcelonan saaneen kesällä 2020 Fatista peräti 150 miljoonan euron arvoisen tarjouksen. Tarjous tuli Valioliigasta.

– Kyllä, se pitää paikkansa. Saimme englantilaisseuralta sen tarjouksen. Se summa olisi ollut merkittävä apu edelliselle tilikaudelle, mutta Barcelona priorisoi urheilullista projektia ja taloudellinen tilanne seuraa perästä, Bartomeu muistutti.

Barcelonan entistä seurajohtoa on syytetty muun muassa siitä, miten he nostivat pelaajiensa palkkoja suorastaan valtavasti. Bartomeun mukaan se oli loogista.

– Maaliskuuhun 2020 (eli koronapandemian alkuun) saakka pystyimme maksamaan pelaajille sovittua palkkaa. Sopimukset ovat hyvin arvokkaita ja tärkeitä, koska olemme maailman arvokkain seura. Muutama kuukausi sitten Forbes-lehti sanoi sen ensimmäistä kertaa. Se oli upea uutinen. Meidän seurajohdon työtä väitetään surkeaksi, mutta siitä huolimatta vuonna 2020, eli pandemiavuotena, olemme maailman arvokkain seura. Se sotii väitteitä vastaan. Lisäksi Barcelona on ollut urheilullisella tasolla maailman paras seura viimeisen vuosikymmenen aikana.