Leo Messi poistui Barcelonasta elokuussa siirryttyään vapaana agenttina PSG:n riveihin.

34-vuotias Messi olisi halunnut tehdä uuden sopimuksen Barcelonan kanssa, mutta se oli mahdotonta seuran surkean taloustilanteen vuoksi.

Vuosi sitten tilanne oli hyvin erilainen. Bayern München murskasi Barcelonan maanrakoon Mestarien liigan yksiosaisessa puolivälieräottelussa 8-2.

Viikkoa myöhemmin Messi lähetti Barcelonalle faksin, jossa hän vaati sopimuksen purkua vedoten pykälään, jonka mukaan Messi voisi kauden päätyttyä purkaa vapaasti sopimuksensa.

Barcelonan silloinen puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu ei suostunut Messin vaatimukseen. Bartomeun mukaan kyseinen pykälä oli käytettävä kesäkuun alkuun mennessä. Kausi venyi koronaviruspandemian seurauksena elokuulle saakka ja Messi ilmoitti halustaan kauden päättymisen jälkeen.

Bartomeu vaati Messistä ulosostopykälän mukaista 700 miljoonan euron siirtosummaa, joten pelaaja jäi Kataloniaan vasten tahtoaan.

[readmore from=Bartomeu-Josep-Maria]

Mundo Deportivo haastatteli Bartomeuta torstaina. Haastattelu julkaistiin perjantaiaamuna. Bartomeu erosi Barcelonan puheenjohtajan paikalta noin vuosi sitten seurajohtonsa kanssa.

Bartomeu otti haastattelussa kantaa vuosi sitten kohahduttaneeseen Messi-tapaukseen.

– Meille oli elintärkeää, että Messi pelaa Barcelonassa, sillä hän oli urheilullisesti ja institutionaalisesti hyvin tärkeä palanen seuraa. Olen aina ajatellut niin. Hän on paljon enemmän kun jalkapalloilija, jota ihaillaan. Miksei hän ollut onnellinen? Sitä on kysyttävä häneltä. Eikö meillä ollut riittävän hyvää urheilullista projektia? Vuonna 2019 voitimme La Ligan ja sillä kaudella olisimme voineet voittaa triplan. Hävisimme ottelun, jossa Liverpoolille ei annettu ennakolta mitään mahdollisuuksia, Bartomeu viittasi 0-4 -tappioon Mestarien liigan välierien toisessa osassa Anfieldilla.

Bartomeun mukaan hän olisi voinut päästää Messin pois, jos pelaaja olisi jättänyt Euroopan kentät taakseen.

– Sanoin Messille, että ymmärrämme, jos hän haluaa lähteä Xavin ja Iniestan tapaan toiseen maanosaan, eli Qatariin, Kiinaan tai Yhdysvaltoihin. Olisimme voineet keskustella siitä ja järjestää hänelle jäähyväiset. Messillä ei ollut kuitenkaan silloin seuraa, minne mennä ja hän halusi purkaa sopimuksensa.

– Sanoimme hänelle haluavamme Barcelonan olevan hänen viimeinen seuransa Euroopassa. Sanoimme myös, että jos haluat mennä pelaamaan toiseen maanosaan, ei meillä ole sen suhteen minkäänlaista ongelmaa. Halusimme pitää hänet, mutta hän halusi lähteä tietämättä, minne menisi. Kysyin häneltä jatkuvasti, minne olisit siirtymässä.

Lähde: AS