Barcelonan entinen puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu erosi seurajohtonsa kanssa noin vuosi sitten.

Bartomeu on eroamisen jälkeen pysytellyt kaukana julkisuudessa.

Barcelonan puheenjohtajana muun muassa Mestarien liigan ja lukuisia La Ligan mestaruuksia voittanut Bartomeu käväisi torstaina Sportin ja Mundo Deportivon haastatteluissa.

58-vuotias Bartomeu otti Sportin haastattelussa kantaa Leo Messiin ja Ronald Koemaniin. Bartomeun mukaan Messin päästäminen pois oli väärä päätös Joan Laportalta. Laportan mukaan Barcelonalla ei ollut varaa pitää Messiä seurassa.

– Koeman menetti Messin. Puheenjohtajana en koskaan halunnut menettää Messiä ja tein kaikkeni sen eteen, jotta hän ei lähtisi seurasta. Ajattelin, että se olisi paras päätös Barcelonan ja Messin kannalta. Tänä kesänä hänet päästettiin lähtemään ja se on mielestäni huono päätös. Ilman Messiä pelaaminen tuo esiin sen, miten paljon asioita on muutettava, Bartomeu totesi.

Bartomeu luottaa Koemaniin ja toivoo hänen saavan työrauhan.

– Koeman tuli Barcelonaan hyvin vaikealla hetkellä kivuliaan tappion jälkeen hyväksyen haasteen. Hänen ensimmäinen kautensa oli todella hyvä. Voitimme Copa del Reyn mestaruuden, enkä vieläkään tiedä, miten emme voittaneet La Ligaa. Mestarien liiga on sitten eri asia. Kannattajien on oltava kärsivällisiä, jotta seura voi rakentaa hyvän joukkueen ilman maailman parhaan pelaajan läsnäoloa. Mielestäni joukkueessa on paljon etenkin nuorta taitoa.

Bartomeu vaatii joukkueelta menestystä.

– Barcelonan on voitettava La Ligan ja Copan mestaruudet. Se on selvää. Meidän on taisteltava niistä, koska joukkueemme on riittävän laadukas.

Lähde: Sport