Barcelona vahvisti torstaina päässeensä yhteisymmärrykseen Pedrin kanssa jatkosopimuksesta.

18-vuotias Pedri allekirjoitti perjantaina Barcelonan kanssa kesään 2026 kestävän jatkosopimuksen.

Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta järjesti Pedrin kanssa perjantaina lehdistötilaisuuden Camp Noulla.

Maaliskuussa Barcelonan puheenjohtajaksi palannut Laporta oli silminnähden hyvin tyytyväinen päästyään joukkueen kenties suurimman timantin kanssa jatkosopimukseen.

– Tänään on historiallinen päivä. Pedri on tehnyt unelmastaan totta työnteon, taitojensa ja persoonansa avulla. Hän on oppinut hyvät tavat ja arvot vanhemmiltaan. Olemme hyvin ylpeitä, koska olemme tietoisia siitä, miten historiallinen hetki tämä on. Pedri on vasta 18-vuotias, mutta hän on silti jo itsestäänselvä edustusjoukkueen pelaaja. Siinä onnistuu vain hyvät ihmiset ja taitavat pelaajat.

Laportan mukaan hän elää reilut puoli vuotta kestäneen puheenjohtajuutensa onnellisinta päivää.

– Toivon Pedrin lopettavan uransa Barcelonassa. Hän on osunut taikasauvaan, joka on tehnyt hänestä tällaisen pelaajan. Toivottavasti hän pelaa samanlaisen uran kuin Xavi ja Andrés Iniesta. Tämä on onnellisin päivä uuden puheenjohtajuuteni aikana. Tällaisten päivien vuoksi on kaiken vaivan arvoista olla Barcelonan puheenjohtaja.

Pedrin sopimuksessa on peräti miljardin euron arvoinen ulosostopykälä. Kyseessä on Barcelonan seurahistorian suurin ulosostopykälä. Laportan mukaan Barcelona osoittaa sillä haluavansa pitää Pedrin seurassa vielä vuosikausien ajan.

– Viesti, jonka haluamme antaa on se, että haluamme Pedrin pelaavan täällä koko uransa. Pedri on miljardia euroa arvokkaampi pelaaja.

Barcelonan entinen puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu käväisi torstaina Mundo Deportivon ja Sportin haastattelussa. Bartomeu kertoi pettyneensä siihen, miten Laporta päästi Leo Messin lähtemään Barcelonasta. Lue Bartomeun mietteet täältä.

– Olen niin iloinen ja tunteikas tämän jatkosopimuksen myötä, etten halua puhua tai keskittyä muihin asioihin. Näen niissä kommenteissa epätoivoisen ihmisen, joka on viimein ymmärtämässä, millaisen farssin hän sai aikaan. En kuitenkaan puhu siitä sen enempää. Elämme nyt niin hienoa hetkeä, etten halua minkään pilata tätä, Laporta viittasi Pedrin jatkosopimukseen.

Lähde: Sport