Barcelona sai huokaista tällä viikolla helpotuksesta. Pahoista talousvaikeuksista kärsivän seuran niskassa oli argentiinalaisseura Boca Juniorsin jättimäinen 17,5 miljoonan euron korvausvaatimus, mutta urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS ratkaisi kiistan Barcelonan hyväksi.

Kiistan kohteena olleen pelaajan nimi on Santi Ramos Mingo. Nyt 19-vuotias argentiinalaistoppari siirtyi Barcelonan organisaatioon vapailla papereilla vuonna 2019. Helmikuussa 2020 Boca Juniors kuitenkin vaati Barcelonalta taloudellista kompensaatiota, jo mainittua 17,5 miljoonan euron jättisummaa kasvattajakorvauksena.

Korvausvaatimusta voi pitää varsin hulppeana, kun huomioidaan, että Ramos Mingon markkina-arvo on Transfermarktin arvioissa 500 000 euroa, eikä ole koskaan ollut suurempi.

[readmore from=Barcelona]

Ramos Mingo ei ole myöskään esiintynyt Argentiinan juniorimaajoukkueissa ja debyytti Barcelonan edustusjoukkueessakin on tekemättä. Hän oli viime kaudella kolmessa La Liga -ottelussa Barcelonan vaihtopenkillä, mutta peliminuutteja ei herunut. Ramos Mingon pelipaikka on edelleen Barca B:n joukkueessa Espanjan kolmannella sarjatasolla.

Tätä taustaa vasten tuntuu aika loogiselta, että CAS hylkäsi Boca Juniorsin massiivisen korvausvaateen, yli puolitoista vuotta kestäneiden selvittelyjen jälkeen. Sen sijaan se langetti Boca Juniorsin maksamaan oikeuskuluja 100 000 Sveitsin frangin, eli noin 93 000 euron edestä. Summa jaetaan Ramos Mingon ja FC Barcelonan kesken.

Lähde: AS