Talouskriisiä potevan FC Barcelonan johtoportaassa pilkahtaa aina välillä myös häivähdys optimismia. Tällä kertaa toiveikkuutta on ilmaissut seuran talousjaoston varapuheenjohtaja Eduard Romeu, joka puhui TV3:n haastattelussa Barcelonan tulevasta pelipaitojen pääsponsorista.

Barcelonan nykyisten peliasujen näkyvin tuotemerkki on Rakuten, jonka kanssa sopimus kuitenkin tämän kauden päätteeksi umpeutuu. On yhä vähän mahdollista, että Rakutenin kanssa yhteistyö myös jatkuu, mutta paljon todennäköisempää lienee, että pääsponsori vaihtuu toiseen. Kävi miten kävi, Romeu uskoo, että uusi sopimus tuo seuralle ainakin 55 miljoonan euron vuositulot.

– Me emme katso sopimuksen nykyistä arvoa, vaan arvoa ennen pandemian alkua. Tietenkin korvauksen täytyy nousta. Mikä firma haluaakaan saada nimensä pelipaitoihin, on sen oltava valmis maksamaan siitä, Romeu totesi.

– Se sopimus tulee auttamaan seuraa toipumaan nopeammin. Siitä ei synny seuralle mitään lisäkuluja, vaan seura saa täyttämällä pelipaitojen rintamukset uusia rahallisia resursseja.

Myös Romeu oli Barcelonan puheenjohtaja Joan Laportan kanssa toiveikas sen suhteen, että Lionel Messi olisi päättänyt pelata seurassa ilmaiseksi.

– Kyllä, olin yhtä toiveikas kuin puheenjohtajakin. Ei se kritiikkiä ole, sillä Messillä oli täysi oikeus tekoonsa.

– Kun kuitenkin ajatellaan kaikkia meille asetettuja hankaluuksia ja tiedostetaan seuran tekemät ponnistelut, jossain vaiheessa minäkin ajattelin, että Messi olisi voinut pelata meillä ilmaiseksi. Miksei La Liga olisi hyväksynyt sitä? On täysin sopivaa, että joku pelaaja olisi voinut tehdä tällaisen rakkaudenosoituksen seuraa ja seuran värejä kohtaan, Romeu maalaili.

[readmore from=Barcelona]

Rakuten on ollut Barcelonan paitasponsori kaudesta 2017-2018 lähtien. Sopimuksen alkuperäinen arvo oli 55 miljoonaa euroa per kausi, ja tuon summan Romeu uskoo uuden sponsorin myötä nousevan. Kaudeksi 2021-2022 Rakuten ja Barcelonan sopivat vielä vuoden jatkosta, mutta täksi kaudeksi korvaussummaa pudotettiin 30 miljoonaan euroon. Rakuten oli lähellä päättää yhteistyön jo kokonaan, sillä se koki seuran markkina-arvon pudonnen heikkojen tulosten ja Lionel Messin lähdön myötä.

Kun japanilainen elektroniikka-alan yritys Rakuten aloitti Barcelonan paitasponsorina vuonna 2017, silloinen sopimus lähes tuplasi tuotot. Barcelonan edellinen paitasponsori Qatar Airways maksoi vuosina 2013-2017 mainospaikasta 30 miljoonaa euroa vuodessa.

Lähteet: AS ja Inside World Football