PSG:n ja Ranskan maajoukkueen entinen valmentaja sekä Barcelonan entinen pelaaja Laurent Blanc on kritisoinut jyrkästi Barcelonan viime vuosina tekemiä ratkaisuja. 55-vuotias ranskalainen antoi pitkän haastattelun Panenka-lehdelle ja otti kantaa muun muassa Lionel Messin ”pakotettuun” lähtöön Barcelonasta.

– On rehellisesti sanottuna uskomatonta ranskalaiselle jalkapalloilulle, että samassa sarjassa pelaavat Messi, Neymar ja Kylian Mbappé. PSG on toki omalla planeetallaan, mutta Ranskan liigalle tekee hyvää nähdä näitä pelaajia kierros toisensa jälkeen, Blanc totesi.

– Jos katson asiaa Barcan vinkkelistä, luulen, että he ovat tehneet monumentaalisia virheitä. Monumentaalisia. Enkä puhu vain Messistä, vaan viimeisistä neljästä tai viidestä vuodesta.

– Barca on menettänyt uskomattomia pelaajia, eikä sen kaltaisen seuran pitäisi sallia sellaista. Ei Neymaria tai Messiä voi päästää menemään, koska heidät on erittäin vaikea korvata.

[readmore from=Blanc-Laurent]

Blanc oli taannoin ehdolla myös Barcelonan valmentajaksi nykyisen maajoukkuevalmentajan Luis Enriquen lähdettyä seurasta. Suunnitelma ei kuitenkaan toteutunut.

– Juttelin kaksi tai kolme kertaa (silloisen urheilujohtajan) Eric Abidalin kanssa. Tietysti Barcan kaltaisen instituution valmentaminen oli unelmani, mutta erinäisistä syistä se ei toteutunut. Aika ei ollut oikea, tai joku ajatteli, etten olisi valmis tehtävään. Sellaista elämä on.

Lähde: AS