Vicente del Bosque on haastatellut viime aikoina lukuisia tunnettuja espanjalaisia jalkapallopersoonia.

El Paísin kanssa nykyään yhteistyötä tekevä del Bosque haastatteli hiljattain mielenkiintoista persoonaa. Tällä kertaa haastateltava ei ollut espanjalainen, vaikka on viettänyt Espanjassa elämästään yli 16 vuotta.

Del Bosque haastatteli Atléticon karismaattisena valmentajana jo kymmenen vuoden ajan toiminutta Diego Simeonea.

Espanjan A-maajoukkueen maailmanmestariksi ja Euroopan mestariksi johdattanut del Bosque kysyi Simeonelta, millaisena valmentajana hän pitää itseään.

– Kuuntelen paljon pelaajiani. En pidä sitä suinkaan heikkoutena. Olen aina avoin kuuntelemaan heidän tarpeitaan. Kuuntelen, mitä he ajattelevat, mutta minä teen päätökset. En ole tyhmä. Voin olla huono valmentaja, mutta en ole tyhmä. Muuan Marcelo Bielsa, joka on hyvin tarkka ja yksityiskohtiin aikaa käyttävä valmentaja, sanoi olevansa hyvin ylpeä silloin, kun hänen pelaajansa menevät kentälle ja tekevät jotain omasta päätöksestään. Jos kaikki on ennalta päätettyä, pelaajat alkavat vain toistamaan itseään. Siinä vaiheessa sinun on kuunneltava pelaajiasi, Simeone totesi.

Thomas Lemar on noussut Atléticossa ehdottomaksi avainpelaajaksi. Lemarin ensimmäiset kaksi kautta sujuivat luokattomasti, mutta viime kaudella Simeone löysi Lemarille oikean roolin. Nyt Lemar on Atléticon hyökkäyspelin sielu.

– Et tiedäkään, miten monet ihmiset sanoivat minulle, etten saisi laittaa häntä kentälle. Katsoin Lemarin peliesityksiä ja sanoin, että hänen on pelattava. Lemarilla on niin erilaiset ominaisuudet kuin muilla. Hän menee aina eteenpäin ja harhauttaa vastustajat. Vain hyvin harvalla on samat ominaisuudet. Nykyään hän ei enää vain harhauttele. Tänä päivänä hän on positionaalisesti hyvin järkevä pelaaja, joka kykenee luomaan ylivoimia eri puolelle kenttää. Sen lisäksi Lemar on teknisesti hyvin taitava ja kykenee harhauttamaan vastustajat.

Lähde: El País