Espanja ja Ranska iskevät yhteen sunnuntai-iltana UEFA Nations Leaguen Final Four -turnauksen finaalissa. Loppuottelu pelataan Milanossa.

Espanja eteni finaaliin voitettuaan yksiosaisessa välierässä Italian. Ranska sen sijaan kukisti Belgian.

Lucas Hernándezille kyseessä on erityinen ottelu. Ranskassa syntynyt, mutta Espanjassa kasvanut ja 20 vuotta asunut Lucas olisi voinut edustaa Espanjaa A-maajoukkuetasolla.

Espanjan jalkapalloliitto yritti houkutella Lucasia maajoukkueeseensa ja madridilaismedioiden mukaan Lucas oli jo aluksi näyttänyt sille vihreää valoa, kun kutsua Ranskan maajoukkueeseen ei kuulunut.

Lopulta Didier Deschamps kutsui Lucasin mukaan ja puolustaja oli voittamassa maailmanmestaruutta kesällä 2018. Vuotta myöhemmin Lucas siirtyi 80 miljoonalla eurolla Atléticosta Bayern Müncheniin.

Lucas totesi lehdistölle, ettei missään vaiheessa olisi halunnut edustaa Espanjaa.

– Halusin alusta saakka edustaa Ranskaa. Olen syntynyt Ranskassa ja tämä on maani. Pitää paikkansa, että Espanja halusi minut heidän maajoukkueeseensa, mutta minä en halunnut mennä sinne. Ajattelin aina Ranskan A-maajoukkuetta. Synnyin täällä ja pelaan Ranskan maajoukkueessa, koska olen ranskalainen, Lucas totesi lehdistötilaisuudessa.

Lähde: AS