Real Madridista ei valittu lokakuussakaan yhtään pelaajaa Espanjan A-maajoukkueeseen, mutta Nations Leaguen Final Four -turnauksessa nähdään kuitenkin kolme Los Blancos -pelaajaa. Karim Benzema puolustaa torstaisessa välieräottelussa Ranskan värejä ja Eden Hazard ja Thibaut Courtois toisella puolella Belgian kunniaa.

AS haastatteli turnauksen alla Belgian espanjalaista päävalmentajaa Roberto Martínezia. Martínezia on huhuttu myös Barcelonan uudeksi valmentajaksi, joskin mies riensi haastattelussa jo kertomaan, ettei ole uhrannut Barcelonalle ajatustakaan. Jutun yhteydessä rupateltiin luonnollisesti myös Hazardista ja Courtois’sta, jotka molemmat ovat lukeutuneet vuosikausien ajan Belgian maajoukkueen tärkeimpiin pelaajiin.

AS:n toimittaja kysyi Roberto Martínezilta suoraan, että kuinka on mahdollista, että Courtois’sta on tullut yksi viime vuosikymmenen parhaista maalivahdeista, ”vaikkei hän hallitse jalalla pelaamista”. Martínez oli toimittajan väittämästä täysin toista mieltä.

– Ufff, en ole samaa mieltä siitä, etteikö Courtois pelaisi hyvin jalalla. Päinvastoin, Martínez puuskahti.

– Ollakseen niin pitkä hänellä on erittäin hyvä koordinaatio. Hän ymmärtää todella hyvin pallon liikkeitä. Tyyli voi olla enemmän tai vähemmän korostettu, mutta joukkueessa, joka rakentaa peliä mielellään alhaalta, Thibaut hallitsee hommansa täysin.

– Hän oli vuoden 2018 MM-kisojen paras maalivahti ja on nytkin jatkuvasti maailman kahden tai kolmen parhaan joukossa. Hänellä on ikänsä puolesta vielä monta vuotta jäljellä. Thibaut on esimerkillinen maalivahti mahtavien maalivahtien maassa ja legendat mukaan luettuna hän on hyvällä tiellä tullakseen heistä kaikkein parhaaksi, valmentaja kehui.

Myös Eden Hazardia Martínez puolusti innokkaasti, vaikka Hazardilla onkin ollut Real Madridissa omat vaikeutensa eikä hän ole varsinaisesti vastannut odotuksiin.

– Edenillä on ollut kaksi loukkaantumisten vuoksi todella vaikeaa vuotta. Joskus sille etsitään selityksiä, mutta niitä ei yksinkertaisesti ole.

– Minä olen nähnyt Hazardin voittavan Ranskan liigan, Valioliigan kahdessa eri projektissa, ratkaisevan pelejä ja loistavan yksi yhtä vastaan tilanteissa teknisellä taidollaan niinkin fyysisessä liigassa.

– Maajoukkuetasolla Hazard on ainutlaatuinen. On sääli, ettemme ole nähneet viimeisten kahden vuoden aikana Edeniä onnellisempana tai hänen pelaavan enemmän. Hän ei ole päässyt Madridissa parhaalla tasollaan, emmekä ole nähneet hänen suurta potentiaaliaan, Martínez harmitteli.

[readmore from=Courtois-Thibaut]

Hazardin asenteeseen loukkaantumiskierre ei kuitenkaan ole vaikuttanut.

– Hän on hyvin rauhallinen. Hän ottaa kaiken vastaan normaalisti ja ymmärtää, että jalkapalloilijat loukkaantuvat. Hänellä on myös luonne, joka auttaa häntä piristymään nopeasti. Hän on johtaja, Belgian kapteeni ja todella tärkeä vaikuttaja tälle joukkueelle.

– Inhimillisellä tasolla Edeniin voi luottaa, ja jalkapallotaidoista ei kannata kiistellä. On vain ajan kysymys, milloin näemme Espanjassa parhaan version Hazardista, Martínez lupaili toiveikkaasti.